Hoće li Most danas prihvatiti Karamarkovu ponudu?

15.12.2015. 10:32:34

Nenajavljeno, Most je još noćas, po primitku odgovora iz HDZ-a 'ad hoc' organizirao sastanak dijela članova Vijeća Nakon što je HDZ u sinoć poslao odgovore u kojima prihvaća zahtjeve koje Most postavlja lijevoj i desnoj koaliciji kao uvjet podrške za formiranje vlade, u Mostu su za utorak ujutro u deset sati sazvali sjednicu Nacionalnog vijeća. Nenajavljeno, Most je još noćas, po primitku odgovora iz HDZ-a 'ad hoc' organizirao sastanak dijela članova Vijeća. Njihovo glasnogovornik Nikola Grmoja za Hinu je pojasnio kako su na danas očekivanu sjednicu Nacionalnog vijeća, zbog udaljenosti neki ljudi pristigli još sinoć u Zagreb pa je napravljen sastanak. Most je tijekom pregovora s lijevom i desnom koalicijom o formiranju vlade od njih tražio da prihvate dva ključna uvijeta – o tripartitnoj vladi i nestranačkom premijeru. SDP ova koalicija Hrvatska raste u subotu je na Glavnom odboru stranke odbacila je zahtjeve Mosta, a u službenom odgovoru koji je čelnik te stranke Zoran Milanović uputio sinoć ističe se kako je stajalište njegove koalicije da je formiranje širokog tripartitnog saveza u ovom trenutku neodrživo. Predsjednik HDZ Tomislav Karamarko je pak nakon sinoćnje sjednice Predsjedništva poručio kako je Domoljubna koalicija pozitivno odgovorila na zahtjeve Mosta te je predložio koalicijsku vladu s Mostom. Očekuje se da će se danas Nacionalno vijeće Mosta danas očitovati o odgovorima koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije. Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u 13 sati na Pantovčaku nastavlja treći krug konzultacija s koalicijama, strankama i izabranim saborskim zastupnicima o davanju mandata za sastavljanje Vlade, za što je potrebna potpora 76 izabranih saborskih zastupnika.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.