HOĆE LI SLUČAJ ŽELJKA DOLAČKOG ZAPEČATITI POLITIČKU KARIJERU VLAHI OREPIĆU I RANKU OSTOJIĆU?

20.01.2019. 13:10:57

Suđenje bivšem šefu Službe organiziranog kriminaliteta PU zagrebačke ušlo je u završnu fazu te je optuženi iznio svoju obranu, a USKOK najavio nove dokazne prijedloge, obzirom na nove okolnosti u postupku. Željko Dolački bio je osoba od velikog povjerenja Ranka Ostojića te je u njegovim mandatima ravnatelja policije i ministra obavljao najkompleksnije operacije. Poznato je da je bio dio parapolicijskog tima koji je neuspješno hvatao generala Gotovinu, a sudjelovao je i u istrazi tzv. zločinačke organizacije zbog čega je neko vrijeme bio pod suspenzijom. Policijska karijera mu je naprasno okončana nakon provale u sef te krađe novca i zlata iz njegovog ureda u Heinzelovoj početkom travnja 2016. godine. On u svojoj obrani tvrdi da je bio žrtva političke namještaljke jer je istraživao neke stvari povezane s vrhom HDZ-a i MOST-a. Optužio je Vlahu Orepića da je sve izveo u cilju smjene policijskog vrha povezanog sa SDP-om. Mnogi pretpostavljaju da je ovo i još nekoliko sličnih zloporaba ovlasti dovelo do izlaska bivšeg ministra unutarnjih poslova iz MOST-a te pokušaja osnivanja nove stranke što mu još nije pošlo za rukom. Dobro upućeni izvor tvrdi da je ovaj slučaj baš sada došao na dnevni red da se zapečati Orepićeva politička karijera te ga se na kraju mandata pošalje u mirovinu. Drugi razlog je da se matira Ranka Ostojića oko koga se dobrano počeo stezati politički obruč jer su na vidjelo počele izlaziti njegove brojne afere. Najpoznatiji slučaj povezan s njim je sumnjiva smrt međimurskog policajca Dine Molnara, o čemu su počeli pisati neki mediji te poljudska svastika za koju je izravno odgovoran upravo bivši Milanovićev suradnik. USKOK će u nastavku suđenja Dolačkom predočiti dokaze koji će prikazati koje je sve prljave poslove odrađivao za svog šefa što bi ga moglo stajati političke karijere nakon što je izgubio utjecaj u SDP-u. Željko Dolački zbog toga pokušava kroz prijateljske medije, povezane s Rankom Ostojićem spasiti svoju, ali i njegovu kožu. Nepravomoćna presuda u ovom slučaju može se očekivati sredinom ožujka, a to će po riječima našeg izvora iz političkih krugova označiti kraj karijere dvojice bivših ministara. U svakom slučaju, pravosudno-politička trakavica će dobiti svoj epilog koji će imati značajan utjecaj na političku scenu u Hrvatskoj. Zagrebačke vijesti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.