‘HOD ZA ŽIVOT’ U ZAGREBU I IMOTSKOM: ‘To je samo hod građana, organiziramo ga u svibnju neovisno o izborima ili izbornoj šutnji’

29.05.2021. 09:06:00

Danas će se u Zagrebu i Imotskom održati šesti po redu ‘Hod za život’ pod geslom ‘Za zaštitu svakog ljudskog života bez diskriminacije’.

‘Hod za život’ mirni je hod građana koji na taj način iskazuju potporu svakom rođenom i nerođenom djetetu kao i svakoj obitelji.

Kako je na konferenciji za medije rekla Andrea Kotnik, koordinatorica zagrebačkog Hoda za život, drago im je da imaju priliku iskazati svoje vrijednosti i borbu za zakonsku zaštitu života od začeća do prirodne smrti. 

Dodala je kako se ‘Hod za život’ tradicionalno organizira u svibnju tako da inicijativu organiziraju neovisno o izborima ili danu izborne šutnje.

“To je samo hod građana”, poručila je Kotnik.

Okupljanje u Zagrebu ispred HNK u 11 sati, u Imotskom povorka kreće u 10:30

Okupljanje u subotu u Zagrebu započinje u 11 sati kod Hrvatskog narodnog kazališta. Okupljeni će krenuti Frankopanskom ulicom pa će kroz Ilicu, Trg bana Jelačića i Prašku ulicu stići do Zrinjevca gdje će biti završni dio programa.

U Imotskom će okupljanje biti na Trgu dr. Franje Tuđmana na Starom kolodvoru u 10,30 sati.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: ivica Galović/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.