HOROR U PULI: PREMINULO DIJETE, PRIVEDENI RODITELJI! Policija pokreće istragu, evo za što ih sumnjiče

01.10.2021. 17:18:00

Djelatnici Policijske postaje Pula objavili su kako su proveli kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju nad dvoje osoba za koje se sumnja da su počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava.

Riječ je o 45-godišnjoj hrvatskoj državljanki i 42-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Kako su priopćili iz policije, 29. rujna su zaprimili dojavu iz pulske bolnice da je u poslijepodnevnim satima preminulo dijete. 

Zanemarivanje i nebriga

Provedenim izvidima, policijski službenici utvrdili su kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzročili smrt djeteta.

Naime, unazad tri mjeseca djetetu se pogoršalo zdravstveno stanje, no osumnjičeni ga nisu odveli liječniku. 

Čekali su dva dana?

Djetetu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo 27. rujna, no osumnjičeni su tek 29. rujna zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je dijete prevezeno u pulsku bolnicu i gdje je, nažalost, preminulo.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske.

Kako neslužbeno doznaje Večernji list, roditelji su privedeni, a dijete je imalo 15-godina.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Saša Miljević/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.