HOS-ovac Petrina: Hvidra je servis zločinačkog HDZ-a!

25.07.2013. 13:06:44

Predsjedništvo Hvidre Šibensko-kninske županije pokrenulo je stegovni postupak i iz Udruge odlučilo isključiti aktualnog načelnika općine Primošten i svojeg člana Stipu Petrinu.
Zahtjev je predan Sudu časti i procedura je u tijeku, a razloge odluke obrazložio je na jučer održanoj konferenciji za novinare Mladenko Spahija, predsjednik Hvidre. - Razlog pokretanja postupka je povreda Statuta u kojem jasno stoji da svaki član i Udruga moraju govoriti i promicati istinu o Domovinskom ratu - kazao je Spahija. - Oštro osuđujemo izjave Stipe Petrine i s njima se ne možemo složiti i nikad nećemo. Petrina je naš član, dragovoljac i invalid Domovinskog rata. Smatramo da je u svojim izjavama, govoreći o razlozima promjene imena ulice dr. Franje Tuđmana, povrijedio Statut i ugled Hvidre grubo prekršivši etički kodeks ponašanja članova Hvidre, blateći ime dr. Franje Tuđmana i dignitet Domovinskog rata, spominjući ubojstva HOS-ovaca i HSP-ovaca, izdaju Vukovara i povratak djece u razrušeni Vukovar, oblačenje vojnika HOS-a u odore HV-a i slično.

‘HVIDRA je servis HDZ-a’

I sam Petrina bio je pripadnik HOS-a. Njegove izjave o vođenju pogrešne politike prema Bosni i Hercegovini ne možemo prihvatiti. Svatko od nas ima vrlina i mana, pa ih je tako imao i dr. Franjo Tuđman, ali mu nitko ne može osporavati ulogu u stvaranju samostalne države Hrvatske, u čemu ga je podržao hrvatski narod plebiscitom - kazao je među ostalim Spahija. Od Petrinine izjave da je Tuđman kriv što je u Hrvatskoj provedena privatizacijska pljačka, Predsjedništvo Hvidre se ograđuje i smatra da je to pitanje za sudstvo, povjesničare i ekonomiste. Ne osporavaju odluku primoštenskog Općinskog vijeća, koje je većinom glasova (članova stranke Nezavisna lista Stipe Petrine, op.a.) na prošlotjednoj sjednici donijelo odluku da se ulica dr. Franje Tuđmana preimenuje u ulicu Mala Raduča, jer je to njihovo legitimno pravo, rečeno je. Nakon što je zamoljen da komentira odluku Predsjedništva županijske Hvidre, Stipe Petrina je bio ponovno oštar na jeziku, kazavši da je čin Hvidre samo dokaz da je ta organizacija ispolitizirana, što nikako ne bi smjela biti. - Hvidra služi samo kao servis zločinačkoj organizaciji zvanoj HDZ. Moje izjave o Domovinskom ratu su puno povoljnije od ijednih koje dolaze iz Hvidre. Što se tiče izjave o izdaji Vukovara, o tomu je govorio i sam Franjo Tuđman, a ako to u Hvidri ne znaju, neka na YouTubeu pogledaju što Tuđman kaže o braniteljima Vukovara. Stojim iza svega što sam izjavio, jer nesporna je činjenica da je režim Franje Tuđmana ubio Antu Paradžika, Blaža Kraljevića, Matu Šabića, koji čak nije ni bio član HSP-a, nego HNS-a. I tako do broja 38 dužnosnika, članova HSP-a i HOS-a, a posredno je odgovoran i za smrt Ivana Cesara, predsjednika HKDU-a.

‘Neću držati jezik za zubima’

Činjenica je da je Tuđman nemilosrdno na razne načine eliminirao svakoga tko se usudio dovesti u pitanje bilo koju njegovu odluku. Očito je da Hvidra svojim postupcima nastavlja stopama Franje Tuđmana, što je jako žalosno i tragično. Uostalom, ja nikad nisam ni podnio zahtjev za primanje u članstvo Hvidre, već hrvatski ratni vojni invalidi automatizmom postaju članovi. No, ako članstvo u Hvidri znači da držim jezik za zubima i da nitko od nas ne smije svjedočiti istinu, onda nema ni potrebe da budem član. Uništavanjem djela Galilea Galileija i spaljivanjem Giordana Bruna inkvizicija nikako nije uspjela spriječiti istinu da Zemlja nije ravna ploča. Neovisno o mojim izjavama, nitko, pa ni poslušnici, neće moći spriječiti istinu o ulozi Franje Tuđmana od 1986. do 1999. godine, jer istina će kad-tad izići na površinu - kazao je Petrina.

katarina rudan

Šešelj prijavio ‘pokojnog majora Ozne’

Podnio sam kaznenu prijavu protiv bivšeg majora Ozne i bivšeg predsjednika dr. Franje Tuđmana. Unatoč dobroj argumentaciji počinjenih kaznenih djela, očekujem da će DORH ipak odbaciti moju prijavu jer se zakonski ne može goniti mrtva osoba, ali njegova djela i ljudi koje je instalirao još uvijek vladaju Hrvatskom. Prijavu sam podnio nakon istupa i odluke primoštenskog načelnika Stipe Petrine koji je u tom mjestu “skinuo” ulicu dr. Franje Tuđmana, a posebno sam ogorčen što Hrvati svetkuju bivšeg predsjednika kao “oca domovine”, a njegove najbliže suradnike, primjerice Perkovića i Boljkovca, drže za neprijatelje i udbaše. Navodi to politički aktivist iz doline Neretve Denis Šešelj ističući kako podnosi prijavu “da ga se ne bi smatralo suučesnikom počinjenja” jer, eto, ima spoznaje o kaznenim djelima. U opsežnoj se kaznenoj prijavi navodi da je “kao major zloglasne Ozne po prijedlogu Josipa Broza Tita siječnja 1945. godine ubačen u Vrhovni štab NOB-a”, što nakon 23 godine od stvaranja neovisne države nije procesuiran niti jedan zločinac jer za to nije bilo političke volje, a znajući da je vlast u Hrvatskoj držao najmlađi i najodaniji Titov general, “dolazim do zaključka da je ustvari štitio svoje najbliže suradnike, ali i samog sebe kao nalagodavca i izvršitelja. S promjenom vlasti se ne događaju bitnije političke promjene pa logično zaključujem da je vladajuća politička oligarhija stvorena od strane osumnjičenog i njegovih kolega iz 1945”, ističe Šešelj u kaznenoj prijavi. A. KALAJDŽIĆ
 

Hvidra: Vraćamo mu 5000 doniranih kuna

S obzirom na to da su Općina Primošten i načelnik općine Stipe Petrina s 5000 kuna ove godine pomogli rad Hvidre, donijeli smo i odluku da se zbog Petrininih teških izjava taj novac vrati na račun primoštenskog proračuna, pa neka ih gospodin Petrina uloži u nešto pametnije - rekao je Spahija.

Petrina: Može, ali vratite i ono otprije!

Što se vraćanja 5000 kuna tiče, primoštenski načelnik kaže da novac Hvidri nije dao Stipe Petrina, nego Općina Primošten. - Ako su već donijeli takvu odluku kojom demonstriraju svu svoju ljudsku, moralnu i inu bijedu, onda neka Općini vrate sav novac koji im je prethodnih godina donirala - zaključio je Petrina. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor: