HRT se ispričao jer su partizanske zločine pripisali ustašama

15.09.2018. 07:52:36

HRT je na svom teletekstu objavio ispriku Hrvatskom žrtvoslovnom društvu jer su 25. kolovoza 2018. netočno objavili da su d Dječji dom za ratnu siročad u Jastrebarskom napali ustaše, a ne partizani. “Dana 25. kolovoza 2018. na teletekstu HRT-a objavljena je netočna informacija da je tog dana u Jastrebarskom održana prigodna komemoracija u povodu Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih režima 20. stoljeća i 76. godišnjice partizanskog napada na Dječji dom za ratnu siročad u Jastrebarskom, budući da se radilo o 76. godišnjici partizanskog, a ne ustaškog napada na Dječji dom za ratnu siročad u Jastrebarskom. HRT se ispričava Hrvatskom žrtvoslovnom društvu”, piše u objavi. Da je HRT napravio grešku prvi je na svom Facebooku objavio Roman Leljak, a HRT se tri tjedna ispričao.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.