Hrvati iz Münchena donirali rendgenske aparate za branitelje

16.12.2014. 12:22:11

Predstavnici hrvatskih udruga grada Münchena i Bavarske posjetili su i pružili potporu hrvatskim braniteljima. U organizaciji posjeta sudjelovali su gospodin Jozo Sladoja, dr. Neda Caktas (Hrvatski svjetski kongres Njemačke) i mr. Ante Moro koji je uz moralnu potporu braniteljima bio jedan od značajnih donatora materijalne pomoći veteranima, braniteljima i hrvatskim ratnim vojnim invalidima koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja u Zagrebu. Tom prilikom bila je najavljena donacija Nene Miletića izdavača i glavnog urednika CroNews-a koji je odjelu za traumatologiju i urgentnu medicinu Veteranske bolnice u Zaboku donirao rendgenske aparate specijalizirane isključivo za operacijske sale. Aparati su visoke tehnološke kvalitete te će uvelike poboljšati uspješnost dijagnostičke provjere neposredno prije ili nakon izvedenih operativnih zahvata. Do sada to nije bilo moguće obaviti na licu mjesta u operacijskoj sali, već se to činilo na radiološkom odjelu. Nakon nezaobilaznih birokratskih predradnji, organizacije prijevoza i ostalih administrativnih poslova, ovih dana izvršena je primopredaja aparata. “Izuzetno sam sretan sto je ovaj projekt uspio. Siguran sam da ce ovi aparati biti od velike koristi našim braniteljima kao i svim pacijentima koji koriste usluge bolnice u Zaboku”, rekao je donator Neno Miletić.

Izvor: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.