'Hrvati, nemojte dolaziti u Vukovar gledati utakmicu, nemojmo nasjesti na klopku!'

06.09.2013. 14:48:56

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara mole Hrvate da u ovoj teškoj financijskoj situaciji ne troše novac na dolazak u Vukovar kako ne bi 'nasjeli na klopku incidenta koji će poslužiti dokazivanju teze SDP-ovog Nenada Stazića o polupismenim barbarima iskeženih očnjaka i klerofašističkog svjetonazora'.

Visoke emocije i nacionalne strasti, izazvane Vladinim postavljanjem ćirilićnih natpisa u Vukovaru, ali i nedavnim provokacijama srpskih navijača tijekom ženskog košarkaškog prvenstva, lako bi mogle kulminirati tijekom današnje utakmice Srbije i Hrvatske. Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara stoga mole Hrvate da u ovoj teškoj financijskoj situaciji ne troše novac na dolazak u Vukovar kako ne bi 'nasjeli na klopku incidenta koji će poslužiti dokazivanju teze SDP-ovog Nenada Stazića o polupismenim barbarima iskeženih očnjaka i klerofašističkog svjetonazora'.

U Stožeru ponovo upućuju zahvalu javnosti, gdje god bila, koja je od Australije, preko Kanade, pa do Hrvatske, transparentima i na druge načine podržala napore Stožera. Ponovo naglašavaju kako se pozivaju na čl. 8. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina koji kaže da se odredbe zakona moraju primjenjivati i tumačiti sa svrhom poštivanja pripadnika nacionalnih manjina i hrvatskog naroda, razvijanja dijaloga, razumijevanja, solidarnosti, snošljivosti i dijaloga među njima.

Na sastanku Stožera i 95 braniteljskih udruga održanom u četvrtak donesen je dokument sa sedam zaključaka. Najbitnija odluka koja je donesena je formiranje Koordinacijsko-operativnog tima (KOT) na nacionalnoj razini. U njega su ušle 44 osobe, od kojih možemo istaknuti predsjednika Stožera, a sada i KOT-a, Tomislava Josića te užu skupinu suradnika u kojoj će biti poznata braniteljska imena poput Josipa Klemma, Ilije Vučemilovića, Tome Medveda...

U Stožeru naglašavaju kako sve veća podrška razumnom i racionalnom pristupu problemu daje dodatnu snagu Stožeru da još jednom zamoli hrvatsku javnost da sačeka trenutak kada će i preostale ploče sa ćirilićnim natpisima 'skinuti oni koji su ih postavili'. 'Nadamo se, ne pod okriljem noći', kažu. Smatraju da je cijeli problem 'lansiran' iz ladica 'onih koji žele zamagliti nenamjensko trošenje preko 65 milijuna kuna vukovarskih novaca u građenje cesta i staza kojima iz njega odlaze Vukovarci hrvatske nacionalnosti, ali i ostali građani Vukovara, posebno mlađe populacije, umjesto u gospodarske svrhe'.

Svjesni su, kažu, da je cijela situacija trebala poslužiti diskriminaciji zadnje točke otpora pod udarom 'brutalnog kapitalizma' te će učiniti sve da sačuvaju i obrane dostojanstvo hrvatskog Vukovara kroz projekt 'Vukovar – mjesto posebnog pijeteta'. Zahvaljuju svim prijateljima, a posebno onima koji su osigurali molitvenu potporu diljem Hrvatske i svijeta.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.