Hrvati traže uklanjanje zvijezda petokraka sa zastave Europske unije

02.07.2013. 00:25:30

Nisu ni 24 sata u Europskoj uniji, a već su počeli iznutra rovariti protiv ove nove zajednice bratstva i jedinstva. Tako u Europi komentiraju ponašanje najnovije članice EU-a Hrvatski europarlamentarci iz najbrojnije političke skupine u EU parlamentu, one čiji je član HDZ, poslali su zahtjev da se promijeni zastava Europske unije. 'Znamo da do sada u Uniji nisu imali problema s petokrakama, ali sada su Hrvati konstitutivni narodi zahtijevamo da se pazi na naše osjećaje. Mi ne možemo pogledati ni zastavu a da ne vidimo gomilu petokraka, simbola koji ne možemo vidjeti ni nacrtan. Inzistiramo da se osnuje parlamentarno povjerenstvo EU parlamenta, kojem bih ja bio na čelu uz uvećanje plaće. To povjerenstvo bi se narednih godina bavilo osmišljavanjem nove zastave EU-a. Možda stavimo kvadrate. Kvadrati su baš lijepi', rekao je Andrej Plenković, prvi Hrvat koji je odlučio podrivati EU iznutra. Plenkovićev zahtjev odmah su unisono podržali i ostali članovi HDZ-a, ali i predstavnica Kanade u EU parlamentu Ruža Tomašić. 'Ja kad vidim te zvijezde, odmah mi prokrvare oči, a zvijezde se krvavo zacrvene, pravo krvavo antifašistički!' rekla je Ruža. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.