Hrvatska blokirala otvaranje Poglavlja 26, Vučić najavio bojkot konferencije s EU-om

12.12.2016. 20:35:07

'DOSTA IŽIVLJAVANJA' Vučić najavljuje da će napustiti Bruxelles te da sutra neće prisustvovati Međuvladinoj konferenciji, ukoliko Hrvatska ne povuče blokadu Hrvatska je blokirala otvaranje poglavlja 26 u pregovorima EU sa Srbijom, javila je Prva televizija. Vučić, koji je večeras otputovao u Bruxelles poručio je da će se večeras i vratiti ako s visokom predstavnicom EU Federicom Mogherini ne dogovori deblokadu pregovora te da sutra neće prisustvovati konferenciju na kojoj se treba razmatrati otvaranje poglavlja. “Srbija je cijelo vrijeme bila strpljiva, i trudila se ne reagirati, ali će od sada drugačije razgovarati”, rekao je Vučić za Prvu tv dodajući da mu je dosta hrvatskog iživljavanja, prenosi Telegraf. Ivica Dačić, srpski ministar vanjskih poslova, komentirao je kako to poglavlje nema nikakve veze sa zahtjevima koje ima Zagreb. “Ne mislite valjda da će se Srbija uplašiti ili ugroziti nacionalne interese zbog toga. Ako je Hrvatska da koja odlučuje o tome hoće li Srbija u EU, onda nekako nisam zainteresiran”, komentirao je Dačić dodajući da EU mora posvetiti više pažnje onome što se događa u Hrvatskoj.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.