Hrvatska braniteljska pučka stranka: Za istinu i domovinu, domoljublje i obranu nacionalnih interesa

13.06.2016. 20:35:44

NOVA STRANKA NA POLITIČKOJ SCENI Hrvatska ima novu stranku. Naime, na osnivačkoj skupštini je prošlog tjedna osnovan HBPS, tj. Hrvatska braniteljska pučka stranka. “Istina i Domovina, domoljublje, obrana nacionalnih interesa, posebice ekonomske suverenosti”, zadatci su koje pred sebe stavlja Hrvatska braniteljska pučka stranka čija je Osnivačka skupština održana prije nekoliko dana. Za predsjednika stranke izabran je hrvatski branitelj, invalid Domovinskoga rata, Šefik Orlić, bivši pripadnik 1. gardijske brigade Tigrovi. “Branitelji su u Domovinskom ratu ne gledajući na ideološke podjele uzeli oružje u ruke i obranili državu, a sada su odlučili ponovno odbaciti ideološke podjele i uzeti politiku u ruke kako bi obranili nacionalne interese. Republika Hrvatska i njezini građani danas ponovno su u opasnosti, ne od oružanog sukoba, već od ekonomske ovisnosti, dužničkog ropstva, gubitka nacionalnog suvereniteta kroz gubitak strateških državnih resursa”, kažu iz HBPS-a, koji se proglašava novom snagom koju “ne zanima „ljevica“ ni „desnica“”, već naglašavaju da je ono što je važno: domoljublje i želja da se, onoliko koliko svaki pojedinac može, doprinese. Dakle traži se iskrenost i sposobnost, kompetencija. HBPS želi promijeniti neopravdano stvorenu percepciju kako su hrvatski branitelji društveni paraziti koji kontinuirano nešto traže kako bi ostvarili neka prava koja drugi građani nemaju. U Domovinskom ratu ogromnu većinu njih nije pokretao osobni interes, nego domoljublje, a tako je i danas. Ogromna većina hrvatskih branitelja od države ništa nije ni tražila ni dobila pozivajući se na taj status, a to ni ne namjeravaju. „Branitelji su nukleus stranke, potporu je dalo već nekoliko tisuća njih, međutim ima i mlađih ljudi koji na sreću ne znaju što je rat. To i jest naš cilj, pokrenuti stvari u društvu te stranku i državu prepustiti mladim i obrazovanim ljudima”, poručuje predsjednik HBPS. Osnovna poruka koju su javnosti uputili s Osnivačke skupštine članovi HBPS je da će uložiti napore da Hrvatska bude država poželjna za život. Ugodno okružje za osnivanje obitelji, a ne rasadnik jeftine radne snage te izvor strateških resursa za megakorporacije.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.