Hrvatska dijaspora pozvala na bojkot koncerta Prljavog kazališta u New Yorku

16.03.2018. 10:18:58

Jedna od najvećih hrvatskih rock grupa uskoro proslavlja 40 godina od svog osnutka koncertom u Kranjčevićevoj, ali održat će i koncerte u drugim dijelovima svijeta. Tako planiraju svirati u New Yorku, Chicagu, Los Angelesu...
Nastup popularnih 'Prljavaca' u New Yorku je planiran za 29. travnja ove godine. No taj nastup je izazvao protivljenje dijela hrvatskih iseljenika, jer su organizaciju tog koncerta preuzeli iz srpske promocijske tvrtke Pure Live Music. Srpska tvrtka je inače organizator većine hrvatskih, srpskih i bosanskohercegovačkih grupa koje nastupaju u SAD-u, među njima i Parnog Valjka i Magazina. Hrvati okupljeni oko Milke Pavlak Žepine su to članovima grupe zamjerili jer smatraju da "Prljavo Kazalište" predstavlja nacionalni simbol te da se s ovim propagira 'jugoslavenstvo'. Pavlak Žepina je poznatija po tome što je bila organizator peticije protiv imenovanja Blažekovića konzulom u tom gradu. Neki od komentara na njezin facebook post su i : ""Umrla je Zadnja Ruža Hrvatska! Prodali se za šaku judinih škudi onima koji su nas klali, ubijali, silovali i razarali i za taj ratni zločin nikad ne odgovarali! A bila nam je druga Himna za vrijeme Domovinskog rata! Dosta nam je te balkanizacije! Mi imamo naše Hrvatske kompanije koje organiziraju koncerte Hrvatskih glazbenika". No nisu svi komentari negativni, neki tvrde i kako na koncertu ipak neće svirati "yu cajke". "Nisam upoznat s tim pozivom na bojkot, mogu samo reći kako je ovo već peti, šesti orkestrirani napad na bend. Jednostavno, uopće to ne želim komentirati. Trenutno smo u pripremama za koncert na stadionu u Kranjčevićevoj povodom 40 godina Kazališta i to je jedino o čemu možemo razgovarati", odgovorio je za Slobodnu Dalmaciju Tihomir Fileš Filko, bubnjar i menadžer Prljavog kazališta.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.