Hrvatska država od Miše Hrastova traži 6,5 milijuna kuna za naknadu štete

27.11.2017. 15:13:10

23 godine dug sudskih proces izgleda nije “dovoljan” da uništi život Hrastovu i njegovoj obitelji. Država za koju se borio od njega sad traži novac Kao da nevjerojatno duge 23 mučne godine sudskog postupka za slučaj ubojstva 13 srpskih rezervista na Koranskom mostu u rujnu 1991. godine nisu bile dovoljne da unište dobar dio života Miše Hrastova, država za koju se borio odlučila mu je pokazati da uvijek može i gore. Republika Hrvatska od Miše Hrastova traži nevjerojatnih gotovo 6, 5 milijuna kuna na ime takozvanog regresnog potraživanja. U prijevodu, Republika Hrvatska isplatila je taj iznos članovima obitelji ubijenih srpskih rezervista kao naknadu štete za njihove pretrpljene duševne boli i slično, a sada od Hrastova traži da taj iznos on vrati Hrvatskoj. Osnova svih zahtjeva je to što je proglašen krivim Potvrdila je to i njegova odvjetnica Iva Zlatić. – U ovom trenutku vodi se 13 postupaka za naknadu štete protiv Miše Hrastova, a očekujemo još barem jedan. Osnova tih regresnih zahtjeva je to što ga je Vrhovni sud proglasio krivim, objašnjava Zlatić. U prijevodu, da Hrastov nije proglašen krivim, a za što je već odležao zatvorsku kaznu te prošle godine pušten u prosincu na slobodu, ne bi bilo moguće da država sredstva koje je isplatila obiteljima srpskih rezervista, od njega naplati. Isplaćeni iznosi obiteljima rezervista od kojih “boli glava” Riječ je o iznosima od kojih “boli glava”. Sve obitelji žive u Srbiji, a iznos koji je isplaćen samo jednoj iznosi više od 1,6 milijuna kuna, neki su dobili 832 tisuće kuna, neki 789 tisuća kuna i slično, sve na teret hrvatskog državnog proračuna. Sad bi Hrastov skoro 6,5 milijuna tako isplaćenih kuna trebao “vratiti” državi za koju se borio. Odvjetnica Zlatić napominje da se svi postupci vode na Općinskom sudu u Karlovcu, ali i da nijedna presuda još nije postala pravomoćna. Postane li, država će “sjesti” na sve što Mišo Hrastov ima kako bi se od njega naplatila. Za sve Karlovčane Mišo Hrastov simbol je otpora i borbe za grad koji je u rujnu te 1991. godine bio izložen napadima srbočetničkih agresora koji su prijetili ulaskom u Karlovac. Radio Mrežnica

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.