HRVATSKA – FRANCUSKA: Bitka za finale i medalje protiv europskog prvaka - PRIJENOS UŽIVO NA NAŠEM PORTALU

18.12.2020. 16:39:00

Hrvatska i Francuska danas od 18:00 igraju u polufinalu Europskog prvenstva. 

Nikad u povijesti hrvatska ženska rukometna reprezentacija nije igrala polufinale, sve do Europskog prvenstva u Danskoj koje se završava u nedjelju. Hrvatska je u utorak pobijedila Njemačku u odlučujućem susretu te tako ispisala povijest našeg ženskog rukometa.

Naše su djevojke na ovom prvenstvu nanizale pobjede protiv Mađarske, Nizozemske, Srbije, Rumunjske i Njemačke, a tek jedan jedini poraz upisale protiv prvog favorita Eura, Norveške. U niti jednoj od ovih utakmica Hrvatska nije bila favorit i to najbolje govori o uspjehu ove ekipe. Stručnjaci su zato uspjeh naših rukometašica opisali kao čudo.

Danas od 18:00 slijedi novi veliki ispit u polufinalu Eura. Francuska je aktualni europski prvak i još jednom favorit protiv Hrvatske. Francuskinje su bile najbolje u drugom dijelu ždrijeba. Nisu upisale niti jedan poraz, a tek su im Ruskinje uspjele otrgnuti bod.

Po dolasku u hotel u Herningu izbornik Nenad Šoštarić iznio je svoja razmišljanja:

"Vrlo kratko smo se veselili, preselili smo se jutros u Herning i krećemo s video analizom. Čekaju nas treninzi, testiranje i opet video. Osnovna stvar je psihologija, da shvatimo da smo napravili veliku stvar, ali i da ćemo ponovno dati sve od sebe i ponovno želimo učiniti Hrvatsku sretnom i ponosnom", izjavio je izbornik, a slično rezonira i Larissa Kalaus.

U prvoj su skupini pobijedili domaćina i drugog polufinalista, Dansku, Crnu Goru te Sloveniju. U drugom krugu osim remija s Ruskinjama pobijedile su Španjolke i Šveđanke. Iako je taj dio ždrijeba bio jači, treba istaknuti kako su Francuskinje upisali dvije pobjede s jedan razlike, protiv Crne Gore i Španjolske što ostavlja nadu da se s njima itekako može igrati.

U drugom polufinalu od 20:30 igraju Norveška i Danska.

Može li Hrvatska do finala Eura?

Kako do uspjeha naše reprezentacije, ulaska u polufinale Europskog prvenstva u rukometu za žene, niti jedna televizijaska kuća nije otkupila pravo na prijenos, odlučili smo da ćemo Vam omogućiti prijenos putem našeg portala. E sada kad se vidi da bi se moglo nešto i zaraditi na reklamama i da je ipak ovo uspjeh Hrvatske, HRT je konačno odlučio prenositi utakmicu, no mi od svoga nauma ne odustajemo, jer neki će biti na putu kući iz inozemstva dolaskom za nadolazeće blagdane

    Svi su oduševljeni našim rukometašicama, a utakmicu možete od 17,55 sati pratiti na  SVE ZA FINALE

    Sretno djevojke!



    Izvor: gol.dnevnik.hr

    Izvorni autor: D.Š.Š./Foto: fah

    Autor:

    Važna obavijest:

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

    Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.