Hrvatska i Srbija za polufinale SP-a u vaterpolu. Evo gdje i kad možete gledati meč

29.06.2022. 14:33:00

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija igrat će danas s početkom u 16 sati utakmicu za mjesto u polufinalu Svjetskog prvenstva. Suparnik će joj biti izabrana vrsta Srbije u novom vaterpolskom klasiku dviju reprezentacija koje spadaju u svjetski vrh.     

Obje su reprezentacije na Svjetsko prvenstvo stigle s podmlađenim sastavima, no utakmice Hrvatske i Srbije i dalje su istinski vaterpolski klasik. Danas će se 'barakude' i 'delfini' susresti u četvrtfinalu, igra se od 16 sati u Budimpešti, a prijenos je na HTV2. 

Od 2007. godine Hrvatska i Srbija četiri su se puta sastajale na Svjetskim prvenstvima. U ovom je trenutku omjer pobjeda i poraza izjednačen, 2:2! 

Znakovito je da obje reprezentacije od 2007. godine na SP-ima imaju po pobjedu i poraz u polufinalima te isti omjer u finalnim utakmicama. Posljednja pobjeda je naša, u finalu, baš u Budimpešti 2017. godine. 'Barakude' su tada slavile 12:11.

  • SP 2007. Melbourne, polufinale - 10:7
  • SP 2009. Rim, polufinale -11:12
  • SP 2015. Kazanj, finale – 4:11
  • SP 2017. Budimpešta, finale – 12:11

Današnju utakmicu najavio je jedan od najiskusnijih hrvatski reprezentativaca Ante Vukičević.

'Sad kreće jedno novo razdoblje utakmica. Ostali smo i mi i oni s 3-4 igrača od ranije. Kod Srbije su danas nositelji igre Mandić i Jakšić. Igrali su obojica i prije, ali mislim da su pravi nositelji bili Prlainović, Filipović i Duško Pijetlović. Srbija je i dalje vrhunski suparnik, ali nismo ni mi loši. Bit će užitak igrati, posebno onim dečkima koji još nisu igrali četvrtfinala', razmišlja Vukićević i dodaje:

'Nadam se i zaista mislim da ćemo uspjeti pobijediti, ali ono u što sam siguran da ova momčad ima potencijal i kako će se više igrati vrijeme odmicati, igrat će ova ekipa sve bolje i bolje. Imamo puno svari koje su pred nama, koje još nismo ostvarili...'

Izvor: Tportal

Izvorni autor: Ivan Žurić/Foto: EPA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.