Hrvatska ograničava pristup EU radnicima

27.06.2013. 14:33:34

Prema Vladinim podacima, ograničenja za hrvatske radnike uvele su Slovenija, Holandija, Velika Britanija, Austrija, Njemačka, Španija i Belgija, a još se ne znaju odluke Francuske, Italije i Portugala. Za njih će isto vrijediti u Hrvatskoj.
Hrvatska vlada je na današnjoj sjednici donijela Uredbu kojom radnicima iz država članica Europske unije koje su ograničile pristup svojim tržištima rada za hrvatske radnike, od 1. srpnja uvodi jednaka ograničenja. Prema Vladinim podacima, ograničenja za hrvatske radnike uvele su Slovenija, Nizozmeska, Velika Britanija, Austrija, Njemačka, Španjolska i Belgija, a još se ne znaju odluke Francuske, Italije i Portugala. Te su zemlje kao glavni razlog za svoje odluke navele teško stanje na svojim tržištima rada i veliku nezaposlenost u Hrvatskoj. Zasad se čini da ostale članice Europske unije neće ograničavati slobodu kretanja hrvatskih radnika. - Imajući u vidu stanje na tržištu rada Hrvatske i mogućnost danu propisima, ocijenjeno je kako je potrebno privremeno ograničiti zapošljavanje onih državljana članica EU ukoliko su one zbog zaštite svog tržišta rada uvele prijelazna razdoblja za Hrvatsku -  obrazložio je ministar rada i Mirovinskog sustava Mirando Mrsić.
Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.