Hrvatska u četvrtfinalu! Subašić junak, Rakitić zabio odlučujući penal

02.07.2018. 09:00:28

Junak je bio Danijel Subašić koji je skinuo tri jedanaesterca, a odlučujući pet jedanaesterac zabio je Ivan Rakitić. Hrvatska je nakon velike drame i lutrije jedanaesteraca s 4:3 (1:1) pobijedila Dansku i izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Junak je bio Danijel Subašić koji je skinuo tri jedanaesterca, a odlučujući pet jedanaesterac zabio je Ivan Rakitić. Danska je povela nakon samo 58 sekundi igre golom Mathiasa Jorgensena, a izjednačio je Mario Mandžukić u 4. minuti. Hrvatska je imala veliku priliku riješiti pitanje pobjednika prije izvođenja 11-eraca, ali je udarac Luke Modrića s bijele točke u 116. minuti obranio Kasper Schmeichel. Danska je svoj pogodak postigla nakon što je Knudsen rukom ubacio loptu duboko u hrvatski kazneni prostor, do nje je stigao Delaney, no njega su odlično blokirali Rebić i Vrsaljko. Ipak, do prostora za šut stigao je Mathias Jorgensen, pa iako se nije radilo o jakom udarcu bio je iz velike blizine, pa je izmigoljio Subašiću u gol. Rano primljeni pogodak nije negativno utjecao na Hrvatsku koja je poravnala već u 4. minuti. Rebić i Vrsaljko su kombinirali na desnoj strani, uslijedio je ubačaj na koji Danci nisu dobro reagirali, Delaney je napucao u glavu Christensena, a lopta se idealno odbila za Mandžukića koji je jakim udarcem probio Schmeichela. Hrvatska će u četvrtfinalu 7. srpnja u Sočiju od 16 sati igrati protiv domaćina Rusije koja je također boljim izvođenjem jedanaesterca svladala Španjolsku sa 5-4.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.