Hrvatska uzvraća EU radnim ograničenjima?

01.06.2013. 22:23:33

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić ne boji se da će ulaskom Hrvatske u EU doći do odljeva medicinskog osoblja u druge zemlje, ali najavljuje da Hrvatska ima pravo reciprociteta prema zemljama koje uvode ograničenja zapošljavanja za građane Hrvatske 'Taj odljev je konstantno prisutan, tako da ne očekujemo da će 1. srpnja tu nastati veliki problem. Jer kao što je Njemačka već najavila, oni od 1. srpnja uvode ograničenje za građane Republike Hrvatske. No, i dalje će se moći zapošljavati kao dosad, na temelju radnih dozvola. Ako takvim zemljama uvedemo reciprocitet, njihovi građani će se u Hrvatskoj moći zapošljavati kao i dosad, odnosno na temelju radnih dozvola', kazao je Mrsić. Ista stvar je i s ograničenjem rada naših građana u drugim zemljama EU-a. 'Imamo pravo uvesti reciprocitet, odnosno istu mjeru kao što su i te zemlje uvele prema Hrvatskoj. O tome ćete biti na vrijeme obaviješteni', poručio je Mrsić. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.