Hrvatski branitelj: ‘Ostavio sam mladost u rovovima za domovinu, a sada sam je morao napustiti’

09.10.2016. 14:10:21

Bolje sutra u domovini ovaj hrvatski branitelj čeka izvan granica Hrvatske...
Dinko B. rođen je u Slavonskom Brodu i u tom je gradu živio donedavno kada je zbog besparice morao promijeniti otići iz Hrvatske. Slavonsku adresu zamijenio je onom − njemačkom. Učinio je to teška srca, ali svoju ogorčenost situacijom u zemlji, kaže, teško može objasniti. U njemački Mettman odselio je prije nekoliko mjeseci, a posao je našao vrlo brzo, već nakon dva tjedna. “Trenutno radim u Garten Bau. Posao je težak, ali pošteno je plaćen. U Hrvatskoj sam radio godinama za plaću koju ovdje zaradim za pet dana” – počeo je svoju priču za cro-portal.com Dinko kojem nakon dolaska u Njemačku najviše nedostaju njegova djeca. Na pitanje kako iz sadašnje perspektive gleda na Hrvatsku kaže: “Kao razvojačeni hrvatski branitelj na domovinu sada gledam s tugom i razočaranjem s obzirom na to da sam morao otići… Ostavili smo mladost u vlažnim rovovima da bi nam svima bilo bolje, a zemlja je sada u posve nezavidnoj situaciji. U takvu Hrvatsku nemam se namjeru više vraćati. Jedino za praznike” – ispričao je ovaj hrvatski branitelj. O Hrvatskoj, kaže, uvijek može govoriti i lijepo, za nju je dao mladost, a njegov brat čak i život: “Volim domovinu i uvijek mi je u srcu, ali ovo što je danas u Hrvatskoj, nemam riječi” – ne krije svoje domoljublje, ali ni tugu ovaj hrvatski branitelj koji bi volio da u Njemačku što prije dođu i njegova djeca. I Dinko se, kao i drugi Hrvati koji su, suočeni s egzistencijalnim problemima, morali otići iz Hrvatske, može nadati boljem sutra. Ali hoće li i kada to bolje sutra stići, nitko ne može sa sigurnošću znati…

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.