Hrvatski branitelj Tomislav Margetić nominiran za Plavu vrpcu Vjesnika

15.10.2015. 10:47:59

Dubrovčanin Tomislav Margaretić nominiran je za ovogodišnju Plavu vrpcu Vjesnika. Tomislav Margaretić je kao dvadesetogodišnjak branio 1991. Dubrovnik na prvoj liniji bojišnice. Već tada mu jedan bubreg uopće nije radio. Sada je nominiran za Plavu vrpcu vjesnika,prestižnu nagradu koju je utemeljio slavni pisac,novinar i boksač Konavljanin Ratko Zvrko. Margaretić, inače lokrumski nadzornik i član EmergenSea mreže, nominiran je na prijedlog Središnjice traganja i spašavanja, a nominaciju je zaslužio zbog ovoljetnog spašavanja pet kajakaša koje je jugo bacilo na stijene otoka Kalamote. – U vrlo hrabrom pothvatu Tomislav je plivajući po vrlo visokim valovima, jednog po jednog unesrećenog sigurno dovukao na palubu EmergenSea plovila. U akciji je osim dva EmergenSea djelatnika sudjelovala još i Lučka kapetanija Dubrovnik te brod Danče – stoji u obrazloženju. – Iako sam nominiran ja, obzirom da sam skakao u more, zasluge za ovo uspješno spašavanje imaju svi koji su u njoj sudjelovali! – kazao je nakon nominacije Margaretić. Proglašenje pobjednika između šest nominacija održat će se u Dubrovniku 6. prosinca 2015. godine.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.