Hrvatski branitelji poginuli u vojno-redarstvenoj operaciji "Bljesak" dobivaju spomen obilježje

07.11.2017. 07:01:22

Središte Okučana kroz sljedećih bi godinu dana trebalo biti vidno izmijenjeno. Osim energetske obnove osnovne škole koja je vrijedna 3 milijuna kuna, započinju i radovi na izgradnji spomen obilježja hrvatskim braniteljima poginulim u vojno-redarstvenoj operaciji "Bljesak". Prva faza radova trebala bi biti gotova do kraja ove godine, a druga do kraja travnja, što znači da će vijenci za 23. obljetnicu vojno-redarstvene operacije "Bljesak" biti položeni na novo spomen obilježje. Sve građevinske dozvole su prikupljene, a idejno rješenje i projekt su gotovi - ukratko, čeka se samo početak radova. Trebali su započeti još prošli tjedan, ali su zbog lošeg vremena odgođeni. U Okučanima se 1. svibnja tradicionalno polažu vijenci i pale svijeće kod Središnjeg križa u Spomen parku hrvatskih vitezova. Osim novog spomenika, najavljena je izgradnja još jednog obilježja - spomenika kojim će se obilježiti masovna grobnica iz Domovinakog rata. Autor spomen obilježja akademski je kipar Dalibor Stošić, a glavni projektant Hrvoje Bilandžić. Kako će u konačnici centar Okučana i izgledati, bit će vidljivo za nekoliko mjeseci. Franciska Kohon / Brodportal

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.