HRVATSKI BRANITELJI: RATNICI U MIRU!

26.03.2015. 09:11:34

BJELOVAR – Na samome početku ovoga proljeća udruga Hrvatski ratni veterani po osmi je put predstavljala svoj projekt „Ratnici u miru". Tako je tijekom četiri sajmena dana, od 19. – 22. ožujka, petnaest sudionika iz projekta „Ratnici u miru" ponovo pokazalo svoje radove od drveta, keramike i metala. Pokazali su umijeće izrade minijaturnog namještaja za djecu, duborez u drvetu, pirografiju i druge razne tehnike s drvetom te proizvode izrađene kovanjem metala i izvedenim kombinacijama. Neizostavna su bila i raznovrsnim tehnikama ukrašena uskrsna jaja. Nije izostavljen ni kulturni segment izložbe pa se na štandu ratnih veterana moglo naći i zanimljivih i rijetkih knjiga iz raznih područja književnosti i stručne literature. Stožerni je dio ovog projekta ručni rad i radno okupacijska terapija koja svake godine okuplja sve veći broj ratnih veterana i članova obitelji hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Predsjednik udruge, Nenad Šantalab, koji je ovaj projekt i osmislio, tom je zgodom izjavio kako je to jedan od dosad najuspješnijih projekata ove bjelovarske udruge, koja okuplja članove iz svih krajeva Hrvatske ali i nekih europskih zemlja. Samo u projektu „Ratnici u miru" trenutno djeluje 60 sudionika od kojih je 32 branitelja, 16 ratnih vojnih invalida i12 članova braniteljskih obitelji od kojih je i osam žena. Sljedeća skupna izložba očekuje se u lipnju ove godine u više različitih mjesta, a pojedinačni nastupi članova odvijaju se skoro svakog mjeseca na raznim etno sajmovima i sličnim zbivanjima širom Hrvatske.
unnamed (2)
unnamed (4)
unnamed (5)
unnamed (6)
unnamed (3)
unnamed (7)
unnamed (8)
unnamed

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.