Hrvatski časnički zbor: “Nekima je antihrvatstvo nasljedna obiteljska bolest”

08.02.2017. 08:34:12

Pisanim priopćenjem za javnost na temu uvođenja obveznog vojnog roka ooglasio se Hrvatski časnički zbor Grada Splita Hrvatski časnički zbor Grada Splita u utorak navečer oglasio se priopćenjem vezano uz najave mogućnosti ponovnog uvođenja obveznog služenja vojnog roka. Priopćenje kojega potpisuje Zoran Buzdanović, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Grada Splita, prenosimo autentično i u cijelosti:Ljevičari u Hrvatskoj (ne mogu ih nazvati hrvatskim ljevičarima, jer to nisu) opet su se ujedinili u protivljenju inicijativi hrvatske vlasti da uvedu vojnu obuku,odnosno, vojni rok. Oni se ujedinjuju protiv svega što je hrvatsko! Račan je 1990. godine razoružao Hrvatsku predavši srbočetničkoj tzv. JNA oružje Teritorijalne obrane koje je bilo dostatno da naoruža 200.000 vojnika. Nakon toga su 1991. godine u Saboru glasovali protiv izlaska Hrvatske iz Jugoslavije. Pa su 2002. godine ukinuli Komisiju koja se bavila istraživanjem komunitičkih zločina, a 2012. godine su ukinuli Ured za pronalaženje i obilježavanje grobova žrtava komunističkih zločina da bi na koncu ukinuli i pokroviteljstvo Hrvatskoga sabora nad komemoracijom u Bleiburgu. Potakli su ukidanje Pravopisa hrvatskoga jezika Vijeća za normu hrvatskoga jezika, napade na branitelje….. A sada su 2017. godine protiv uvođenja vojne obveze. Nitko od hrvatskih ljevičara i „boraca za mir“ nije niti jednom riječi nije reagirao na naoružavanje Srbije koja nam otvoreno prijeti. Nitko nije osudio prijeteću izjavu Vladimira Božovića, izaslanika četničkog premijera Aleksandra Vučića na četničkom derneku u prostorijama Srpskog narodnog vijeća za pravoslavni Božić. Stariji antihrvatski ljevičari koji su služili bivšu tzv. JNA nisu se tada bunili protiv uvođenja vojne obveze koja je u tzv. JNA nakon Drugog svjetskog rata trajala čak tri godine. Nisu se drugovi tada bunili jer su smatrali da služe svoju vojsku, a sada se bune jer ne žele da njihova djeca i unuci služe Hrvatsku vojsku jer je ne smatraju svojom vojskom, kao ni Hrvatsku državu svojom domovinom. Doista je u nekih ljudi u Hrvatskoj antihrvatstvo nasljedna obiteljska bolest.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.