‘Hrvatski James Bond’ dobio otkaz: Direktor ga proglasio ksenofobom jer je napao migrante

12.01.2016. 15:16:51

DIREKTOR Grand Hotela Excelsior u Kölnu Henning Matthiesen odlučio je prekinuti ugovor s tvrtkom Ivana Jurčevića, koji je osobno u novogodišnjoj noći spašavao žene od podivljalih imigranata, pišu njemački mediji. Ugovor s Jurčevićevom tvrtkom prekinut je zbog ”izlaska u javnost” jer je narušio interna pravila hotelske zaštitarske službe. ”Hrvatski James Bond”, kako ga je prozvao Kölner Stadt-Anzeiger, suprotstavio se divljačkoj hordi, obranio žene i osoblje hotela, no tako što očito nije bilo dovoljno za direktora koji po vlastitim riječima  ‘osoblje uvijek stavlja ispred sebe’. Nijemci se čude: Jurčević je ksenofob, izbjeglice su dobrodošle Jurčević je nakon novogodišnje noći postao zvijezda. Video u kojem objašnjava događaje te noći pregledali su milijuni ljudi diljem svijeta. Zaštitar i bivši K1 borac brzo se prometnuo u ključna osoba u okršaju sa seksualnim nasilnicima. Odradio je posao koji je trebala činiti policija i postao heroj nacije. No, direktor hotela Matthiesen distancirao se od Jurčevićevih izjava. Svog poslovnog partnera napao je zbog političke nekorektnosti, ”govora mržnje” i ”netrpeljivih reakcija protiv izbjeglica koje su dobrodošle”. ”Navikli smo da su proslave Nove godine prilično turbulentne i bučne. Slavljenički ugođaj ove godine je protekao u drugačijem raspoloženju i riskirali smo nekontroliranu agresiju … Izgrede ne mogu tolerirati niti prihvatiti, no svoj hotel i sebe ograđujem od ksenofobije koju je na internetu posijao zaposlenik zaštitarske tvrtke koja je vanjski suradnik. Ponavljam, Jurčević nije naš zaposlenik”, kazao je Matthiesen za lokalne medije. Njegove izjave, kao i prekid suradnja s Jurčevićevom zaštitarskom tvrtkom, izazvale su osudu njemačke javnosti: ”Što bi rekli da je zaštitio vašu ženu od silovanja?”, pišu Nijemci. Bijes javnosti izazvala je izjava optužba o ksenofobiji. “Njemačka je multikulturalna zemlja, Jurčević je i sam Hrvat i druži se s Turcima, Grcima… Kakva ksenofobija?! Ovo je otpor sili”, pišu Nijemci na društvenim mrežama i pozivaju na bojkot hotela Excelsior.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.