Hrvatski nogometaš se srušio na terenu i preminuo u bolnici

29.12.2017. 11:23:18

MATE ČULJAK, poznati hrvatski malonogometaš i jedan od osnivača Futsal Dinama, preminuo je u 42. godini života u Općoj bolnici u Varaždinu, nakon što se srušio na futsal utakmici tijekom 38. Zimskog Magma Pan kupa u varaždinskom Graberju.

Mate je nastupao za Hudek Trgotrans. Pozlilo mu je na utakmici protiv Bilikum Petka. Čuljak srušio se na terenu, njegovi suigrači i liječnici brzo su mu pružili pomoć, zatim je hitno prevezen u Opću bolnicu Varaždin, ali nije mu bilo spasa. Čuljak je jedan je od osnivača Futsal Dinama i prvi trener. Pod njegovim vodstvom Dinamo je izborio ulazak u prvu ligu. Ova tragedija potresla je i sve sudionike današnjeg finala Kutije šibica, koji su s Čuljkom bili veliki prijatelji. Posebno igrače pobjedničke momčadi MNK Cvjetno Poliklinika Milojević, u kojoj uglavnom su igrali većinom igrači Futsal Dinama. Nakon što su saznali ovu vijest, njihove slavlje se prekinulo i zvladala je velika tuga. Vijest o njegovoj smrti šokirala je i sve u Domu sportova, gdje se igralo finale Kutije šibica. – Ovo je užasna vijest. Svi koji ga poznaju o njemu će govoriti kao o duši od čovjeka. Ne mogu vjerovati da ga nema, sve svoje trofeje bih dao samo da se on izvukao, izjavio je Matija Capar koji je danas osvojio svoju sedmu ‘Kutiju’. Od velikog prijatelja oprostio se i Antonio Franja koji je na Facebooku napisao: “Nije fer! Znam da imaš sigurno neki turnir gore, ali mi ne možeš uzeti najboljeg igrača, trenera i prijatelja, Bože! Nije fer”, objavio je Franja. Čuljak je bio odličan malonogometaš, a nadimak mu je bio “Magija”. Najbolje igračke dane proveo je u Uspinjači i Alumnusu, igrao je u talijanskoj ligi, a bio je i reprezentativac Hrvatske. On je i jedan od osnivača Futsal Dinama koji je pod njegovim vodstvom izborio plasman u prvu ligu. – Iznenada i potpuno neočekivano večeras nas je napustila ljudska i igračka veličina, legenda našeg sporta – Mate Čuljak! U ovim teškim trenucima Nacional Zagreb želi uputiti iskrenu sućut obitelji i najbližim prijateljima fantaziste Mate Čuljak! Mate, tvoja vedrina i ljudskost će nam zauvijek ostati u sjećanju! Počivao u miru legendo – piše na Facebook stranici Nacionala.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.