HRVATSKI RATNI VETERANI: EVO ZAŠTO SMO NA MIMOHODU (FOTO-VIDEO)

02.08.2015. 18:18:49

Hrvatski ratni Veterani ponosno Marširaju pobjedničkim korakom u čast Domovini koju su izvojevali... Zašto smo na mimohodu?  U čast i slavu naših mrtvih, nestalih i umrlih suboraca. Ako mislite da je lako. Nije! Žuljevi,stajanje na suncu, marširanje. Čvrsto vjerujem kako bi moj poginuli brat Josip Gluhačić stao u stroj umjesto mene da je sudbina htjela drugačije.  Srce mi hoće iskočiti od sreće kad vidim sadašnje mlade hrvatske vojnike kako složno kliču svojoj domovini. Kad smo sinoć ušli u autobus u kojem je bila mehanizirana brigada iz Slavonije, ti su mladi, naši hrvatski vojnici poskakali kao opareni sa svojih sjedala kada su shvatili da su ratni veterani ušli u bus. Ti pogledi poštvanja i divljenja, neopsivo. Zašto se čuditi što su tenkisti pozdravili branitelje u Savskoj?  Mi smo jedan narod i ti mladi ljudi dijele memoriju stvaranja hrvatske Države. Samo što to neki dokoni iz naših redova ne razumiju i u toj svojoj gluposti radije pribjegavaju dnevnoj politici umjesto da budu državotvorci. Državotvorci-pobjednici u Hrvatskom domovinskom obrambenom ratu, završio je svoj kratki doživljaj hrvatski ratni veteran. Svi su ushićeni kada u ešalonima prepoznaju svoju djecu... Prateći ushićene izjave po društvenim mrežama upravo onih u čije su ime neki napisali razno razne dopise potisujući ih kao predstavnici istih da odbijaju biti nazočni na mimohodu, dalo se i te kako primijetiti sa koliko se poštovanja, ushićenja, ponosa ponašaju mnogi hrvatski ratni veterani i veteranke kada u vojnim ešalonima prepoznaju svoje sinove, rođake, kumove, djecu svojih poginulih suboraca te svi jednako i na isti način ushićeno uz DIVLJENJE i napomenu da im suze radosnice naviru na oči,upućuju svoje pisane reakcije, čak i oni najgorljiviji- koje su ništa do RESPECT. Pogledajte samo moga sina , izrastao je u pravu vojničinu, plačem od sreće,  i slični komentari mogu se pročitati po društvenim mrežama.

Domovini vjerni

Pogledajte VIDEO sa uvježbavanja sudionika ovogodišnjeg mimohoda koji su po prvi put izašli na zagrebačke ulice i predstavili se na vrlo impresivan način...

Pripadnici Kadetske bojne donijeli zastavu s Kninske tvrđave (VIDEO)

Pripadnici Kadetske bojne svečano su i dostojanstveno donijeli u vojarnu pukovnik "Marko Živković" na Plesu, gdje se pripadnici pješačkih postroja uvježbavaju za nadolazeći mimohod, državnu zastavu koja je prije dvadeset godina bila podignuta na Kninskoj tvrđavi. Vojnički su pozdravili sudionike VRO Oluja, a bila je to i prigoda za zajedničko fotografiranje uz zastavu koja je na Kninskoj tvrđavi najavila konačnu slobodu...  Posebno su dojmljivo pozdravili sve pripadnike OSRH sudionike mimohoda, ponajprije pripadnike gardijskih brigada, kao i ostale pripadnike grana i službi OSRH, a zatim su u stavu skleka uglas izgovorili hrvatsku himnu. Mladi su hrvatski kadeti vojnički primjereno pokazali da su suvremene Oružane snage RH dostojan nasljednik slavnih gardijskih brigada poteklih u Domovinskom ratu.
marširanje_1
marširanje-2
MARŠIRANJE_55
MARŠIRANJE_6
MARŠIRANJE_67
MARŠIRANJE_78
G.S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.