HRVATSKI SU GRAĐANI REKLI SVOJE: Hrvatska ne ide u dobrom smjeru, najpopularnija Grabar Kitarović!

25.03.2015. 11:09:12

Nešto više od 3 300 hrvatskih građana želi prijevremene izbore jer smatraju kako Hrvatska ne ide u dobrom smjeru, na čelu Vlade žele Karamarkovu koaliciju! Agencija za istraživanje javnog mnijenja 2x1 KOMUNIKACIJE, u ožujku 2015. godine provela je istraživanje na uzorku od 3 333 ispitanika koji su još jednom potvrdili ono o čemu se u posljednjih nekoliko mjeseci sve intenzivnije i burnije priča, točnije raspravlja: Hrvatskoj trebaju prijevremeni izbori! Ovakav stav ima 74,89 posto ispitanika, njih 22,29 misli kako prijevremeni izbori ipak nisu rješenje, a njih tek 2,82 posto je neodlučno. S obzirom na ovakve podatke, logično je kako će većina građana smatrati kako država ne ide u dobrom smjeru, evo kako su glasovali:   Gotovo 74 posto građana želi promijeniti smjer u kojem Hrvatska ide, a u budućem sastavu Vlade, očito je kako građani sve više žele koaliciju HDZ-HSP AS-BUZ-ZDS-HDS.   Međutim, ne iznenađuje što je upravo predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović, najpozitivnija političarka, a već tradicionalno, premijera Zorana Milanovića građani stavljaju na prvo mjesto kada je u pitanju najnegativnije lice s hrvatske političke scene. Građani su ovom prilikom poručili, točnije njih 82 posto, kako ne vjeruju Vladinim najavama o izlasku iz krize, dok njih 15,99 vjeruje. Neodlučnih je po ovom pitanju 2,01 posto ispitanih građana. Jesu li lokalni izbori uvod u pobjedu HDZ-a? Podsjetimo, glavni tajnik HDZ-a, Milijan Brkić, na kraju drugog kruga prijevremenih lokalnih izbora u nekim hrvatskim gradovima i općinama, kazao je kako HDZ u ovom trenutku može i zna kako voditi državu te kako je došlo vrijeme da se u Hrvatskoj konačno raspišu toliko spominjani prijevremeni parlamentarni izbori. HDZ-ovi kandidati pobijedili su u 9 od 17 gradova i općina. Čini se kako je iz dana u dan, pobjeda HDZ-a sve izvjesnija, međutim sigurno je kako će kampanja biti žestoka do samoga kraja. Stručnjaci za odnose s javnošću svjetskoga glasa na određeno vrijeme, svoju američku adresu zamijenili su onom zagrebačkom kako bi pokušali osigurati SDP-u i parterima još jedan mandat na čelu Vlade. Kako će i s kime odgovoriti HDZ ili će se njihova kampanja i dalje pripremati u velikoj tajnosti bez isticanja posebnih imena stručnjaka, također će biti zanimljivo pratiti.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.