Hrvatskim ratnim vojnim invalidima dionice Medore i Klare

03.07.2018. 11:45:12

Samo 1% HRVI-ja iskoristilo pravo Šest mjeseci nakon stupanja na snagu novog Zakona o hrvatskim braniteljima istekao je rok u kojem su hrvatski ratni vojni invalidi mogli zatražiti besplatnu dodjelu dionica u poduzećima koje odredi država. Kako doznajemo u Centru za restrukturiranje i prodaju, prikupljena su 263 zahtjeva HRVI-ja za besplatnu dodjelu dionica, a odlučeno je da im se dodijele dionice hotelskog poduzeća Medora hoteli i ljetovališta iz Podgore te Zagrebačkih pekarni klara.
U prvoj odluci o dodjeli dionica Upravno vijeće odredilo je da se, uz dionice Medore, podijele i vrijednosnice Belja, Uljanika i jesnika. No, od toga se odustalo u travnju
Budući da je hrvatskih ratnih vojnih invalida oko 56 000, a taj status na temelju novog zakona zatražilo još oko 4 000 ratnih veterana, pravo na besplatnu dodjelu dionica iskoristilo je manje od jedan posto hrvatskih ratnih vojnih invalida. Sukladno Zakonu CERP je dužan dionice čiji imatelj je Republika Hrvatska ustupiti HRVI-ju, koji to pravo nisu ostvarili na temelju Zakona o privatizaciji u propisanoj nominalnoj vrijednosti ovisno o postotku oštećenja organizma - objašnjavaju u Centru za restrukturiranje i prodaju. vm

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.