Hrvatsko proljeće u Udbini -UDBINA MJESTO POSEBNOG PIJETETA...FOTO...

15.05.2015. 16:17:44

Udbina- jučer je u Udbini u prepunoj dvorani KIC-a „“Nikola Tesla“ održana druga tribina sa temom “Udbina mjesto posebnog pijeteta“. Sudeći po broju sudionika tribine možemo slobodno govoriti o hrvatskom proljeću u Udbini. Gosti predavači na tribini, Dario Kordić i Ilija Vučemilović u svojim  govorima bili su često popraćeni i prekidani pljeskom prisutnih sudionika tribine. Ilija Vučemilović u svom nadahnutom govoru predočio je  ono što povezuje hrvatske branitelje i Udbinu, kao i poveznicu između hrvatskih branitelja i Udbine kao mjesta posebnog pijeteta. Pri tome je naglasio da se ni jedna politika i političari ne mogu oglušiti na opravdani zahtjev da se Udbina proglasi mjestom posebnog pijeteta. Dario Kordić u svojem osebujnom i nadahnutom govoru napravio je poveznicu između domoljublja i vjere kao čvrstog temelja za proglašenje Udbine mjestom posebnog pijeteta, posebno naglasivši tragediju hrvatskoga naroda koji  se u Udbinu doselio  sa područja Herceg Bosne. Od strane organizatora tribine nazočni su upoznati da je 08.05. Općini Udbina predan službeni zahtjev za iniciranje svečane sjednice vijeća na kojoj bi se Udbina proglasila mjestom posebnog pijeteta zbog patnje, stradanja i žrtve hrvatskoga naroda u vrijeme i nakon Krbavske bitke. Isto tako konstatirano je da Krbavska bitka kao temelj za proglašenje Udbine mjestom posebnog pijeteta nikome ne smije biti sporna a posebno ne onima koji se neprekidno pozivaju mir, toleranciju i suživot. Na samom kraju tribine od strane organizatora tribine predočena je ideja o potrebi osnivanja Udruge Hrvata Općine Udbina “Hrvatski feniks“  zbog nužne zaštite  interesa hrvatskog naroda na području Općine Udbina. Ideja je popraćena burnim pljeskom nazočnih te će sukladno najavama u roku od 15-ak dana biti inicirana osnivačka skupština udruge. Zaključak svih okupljenih sudionika tribine je da Udbina zaslužuje i treba postati mjesto posebnog pijeteta, a da li će to i postati saznati ćemo najkasnije 08.06. kada se i Općina Udbina tj. Općinsko vijeće treba izjasniti o navedenom zahtjevu.
udbina_mjesto_posebnog_pijeteta.jpg2

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.