Hrvatskoj se u Sloveniji otvaraju vrata finala?

17.09.2013. 09:47:40

Ljubljana, 16.09.2013 - Kosarka: Utakmica Europskog prvenstva u kosarci izmedju Hrvatske i Grcke

Hrvatska košarkaška reprezentacija ipak je pokazala zavidan karakter, čak i u utakmici koju nije bilo lako odigrati iako je ulog bio velik, četvrtfinale su Ukić i ekipa već osigurali trijumfom nad Italijom. Naravno, sad govorimo o sedmoj uzastopnoj pobjedi sjajne reprezentacije koju je jednako sjajno posložio izbornik Jasmin Repeša, iako je upravo Repeša, prema vlastitom priznanju, zamalo skrivio poraz Hrvatske od čvrstih ali i nesložnih, pomalo nezainteresiranih, Grka. Hrvatska je pobjedom protiv Grčke osigurala, što vjerujemo znate, prvo mjesto u skupini te četvrtfinale s Ukrajinom, unatoč svemu najslabijom reprezentacijom koja se našla u završnici Europskog prvenstva, iako je ista ta Ukrajina pobijedila Srbiju prije nekoliko dana. Naravno, kada se radi o pobjedi Ukrajine protiv Srbije, o čemu smo već govorili, tu pobjedu treba uzeti sa zadrškom, jednako kao i nevjerojatnu pobjedu Italije protiv sramotne reprezentacije Španjolske koja je od Azzura namjerno izgubila već dobivenu utakmicu samo kako bi u četvrtfinalu igrali sa Srbijom umjesto s Litvom. Iako je Srbija osvojila prvo mjesto u skupini koja je susjedna hrvatskoj skupini dojam je zapravo da je Litva ozbiljnija reprezentacija od nove generacije srpskih košarkaša. Kad smo već kod Litve moramo reći kako je Litva potencijalni protivnik Hrvatske u polufinalnu Europskog prvenstva, naravno, ukoliko prije toga Litva svlada nepredvidivu, ali ne i nepobjedivu, Italiju, kako se pobjeđuje Italija Hrvati su prije tri dana sami demonstrirali i to vrlo uspješno osiguravši prvi cilj ovog Eurobasketa, dakle, četvrtfinale. Hrvatskoj se, a sada idemo korak dalje, otvaraju vrata finala u slučaju da preskočimo izuzetno zahtjevan, sa psihološke strane, susret četvrtzavršnice protiv Ukrajine. Naime, Hrvatska je u polufinalu izbjegla dva, po nama, glavna favorita Europskog prvenstva, domaćina Sloveniju te, dakako, Španjolce, nemojmo se zavaravati, usprkos kriminalnoj igri te soliranju aktualni europski prvaci još uvijek nisu odigrali svoju najbolju utakmicu u Sloveniji.  Gasol i društvo mogu bolje, puno bolje... Hrvatska Italiju može pobijediti, Hrvatska, u ovakvoj euforiji, u polufinalu može i preko Litve, koja, dakako, nije ono što je nekoć, u vrijeme Sabonisa, bila. Hrvatska je u naletu Litva to, još uvijek, nije, Hrvatska je nakon osamnaest godina gladna trofeja, Litva puno manje. Hrvatska... Zapravo, sve će ovisiti o četvrtfinalu koje je za našu reprezentaciju ukleto već osamnaest godina, tri puta u posljednjih osam godina gubili smo već dobivene utakmice, četvrti poraz dotukao bi hrvatsku košarku taman kad smo pomislili da se s jeseni ona probudila iz dugog, dugog, zimskog sna.  Foto:Aleš Fevzer/Cropix Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.