Hrvoje Zekanović o suradnji HSP-a i NHR-a: Nismo zajedno samo zato jer se pojedinci boje preferencijalnog glasanja

02.04.2019. 20:20:22

  Neovisni za Hrvatsku i Hrvatska stranka prava (HSP) održali su u Hrvatskom saboru konferenciju za novinare na kojoj je najvljen zajednički izlazak dvaju stranaka na izbore za Europski parlament. Novu listu je za Direktno komentirao HRAST-ov zastupnik Hrvoje Zekanović. "Žao mi je što gospoda iz Neovisnih za Hrvatsku i gospodin Karlo Starčević ne shvaćaju da je zajedništvo svih domoljubnih, suverenističkih i, kako oni to nazivaju, nacionalističkih opcija imperativ za hrvatski narod", rekao je Zekanović. Kako ističe Zekanović, razlog zašto postoje takve podjele je strah pojedinaca od toga kako će građani preferencijalno glasati.

Zekanović: Najveći strah imaju od Ruže Tomašić

"Moram naglasiti jednu istinu koju narod mora znati. Nitko ispred Hrvatskih suverenista, pa tako ni ja, nije ničime uvjetovao zajedničku listu. Jedini razlog zašto nismo zajedno je strah pojedinaca da ih netko preferencijalno preskoči, s obzirom na to da su im u startu bila ponuđena prva mjesta. Najveći strah imaju od Ruže Tomašić koja se već dokazala u Europskom parlamentu. Žao mi je kad s njihove strane čujem smiješne diskreditacije koje bi mogli pripisati sami sebi", istaknuo je Zekanović. Zekanović dodaje da trenutni stav Neovisnih za Hrvatsku pomaže HDZ-u te se nada kako će čelnici stanke promijeniti mišljenje. "Moram naglasiti, bez obzira na njihov trenutni stav koji isključivo odgovara Plenkovićevom HDZ-u, nadam se da će u budućnosti promijeniti mišljenje, a da će narod prepoznati tko radi za građane i tko je za istinsko zajedništvo”, zaključio je Zekanović.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.