Hrvoje Zekanović: Šum sa istoka

08.08.2018. 09:56:10

Povodom spornog govora predsjednika Srbije oglasila se i srpska premijerka, osoba mudro izabrana na to mjesto kako bi se njenim porijeklom i načinom života pokazalo Europi kako je srbijansko društvo toliko napredovalo u toleranciji i otvorenosti da takva, “2 u 1” nositeljica različitosti, može dospjeti na tako visoko mjesto. Gospođa Brnabić tvrdi da ne može zamisliti da bi u Hrvatskoj bilo moguće da takvu dužnost obnaša netko tko ima ikakve veze sa Srbijom. Zanimljivo! Pa, kad je već krenula s “brojenjem krvnih zrnaca”, neka analizira nacionalni sastav bivše Milanovićeve vlade. I neka pokuša zamisliti u svojoj domovini situaciju recipročnu onoj iz Hrvatskog sabora: manjince – prvenstveno, dakle, Srbe – koji su miljenici i dežurni održavatelji na vlasti bilo lijeve, bilo desne vladajuće većine, kad god to kome zatreba. I da pritom njihovi istaknuti predstavnici nazoče skupovima na kojima se grubo vrijeđa ta ista zemlja čiju vlast obnašaju. Pokušavamo zamisliti…

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.