Hrvoje Zekanović traži ispriku Grmoje i Brkića: ''Riječ je o krajnjem primitivizmu''

15.11.2018. 11:41:32

Saborski zastupnik Hrasta Hrvoje Zekanović izjavio je u četvrtak da očekuje ispriku od mostovca Nikole Grmoje zbog prijetnji fizičkim napadom, koje mu je uputio na sinoćnoj sjednici, i HDZ-ova potpredsjednika Sabora Milijana Brkića jer mu je udijelio opomenu iako je bio žrtva fizičkog napada. Zekanović je novinarima iznio svoje viđenje incidenta zbog kojega mu je predsjedavajući Milijan Brkić udijelio opomenu. Kaže kako je ustvrdio da postoje stranke koje su formalno u oporbi, a zapravo to nisu, poput Mosta, koji još uvijek ima državne dužnosnike poput Krunoslava Karalića u Ministarstvu poljoprivrede. "Stalno se prikazuju kao kritičari Vlade. Sudjelovali su u kreiranju grupe Borg, a danas su glavni kritičari zbivanja vezanih za Agrokor. To nije vjerodostojno, pa kada se takvima kaže da su izbačeni iz Vlade i da bi i danas bili u njoj da ih Plenković nije izbacio, onda se uznemire. U nedostatku argumenata krenu se obračunavati na neprimjeren način", kazao je Zekanović. "Žao mi je što danas u Hrvatskom saboru postoji čovjek koji ima kuražu doći do svog kolege u saborsku klupu i fizički mu prijetiti. To je ispod svake razine, riječ je o krajnjem primitivizmu i tome nema mjesta u Hrvatskom saboru", rekao je Zekanović. Ustvrdio je kako mu je Grmoja u više navrata prijetio i pozivao na fizički obračun izvan Sabora, što, napomenuo je, može posvjedočiti i Branimir Bunjac iz Živog zida. Zekanović navodi da je nekoliko puta zvao saborsku stražu da ga zaštiti od Grmoje i priznaje da mu je na kraju uistinu dobacio "Mrš!", no, dodaje, to je smiješno u usporedbi s prijetnjama fizičkom integritetu bilo kojeg zastupnika. "Moguće je da svi pogriješe, pa tako i da gospodin Grmoja u afektu kada je čuo istinu učini nešto što i sam smatra neispravnim, i volio bih čuti njegovu ispriku. Volio bih čuti da to nije on, da nije sklon nasilju i obračunima", rekao je Zekanović. Hrastov zastupnik ocijenio je da je i predsjedavajući Brkić postupio krivo jer je njemu, koji je bio žrtva fizičkog napada, udijelio opomenu, pa ispriku očekuje i od Brkića. "Vidjet ću što ću dalje. Ako ne bude isprike, pokušat ćemo raskrinkati ekipu do kraja, da se vidi jesu li mostovci u vlasti ili u opoziciji", najavio je Zekanović te dodao da je nedavno pri izglasavanju Zakona o zdravstvenoj zaštiti Miro Bulj držao kvorum. (Hina) https://portal.braniteljski-forum.com/vijesti/u-saboru-na-rubu-fizickog-sukoba-zekanovic-mu-rekao-mrs-grmoja-ga-zvao-na-obracun  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.