HSP AS dao rok HDZ-u, Ćorić: To nije nikakav ultimatum

20.07.2016. 14:22:02

DOMOLJUBNA KOALICIJA Mi sebi uzimamo za pravo, jer ja sam osoba koja je predložila ime Domoljubnoj koaliciji, da zadržimo Domoljubnu koaliciju, rekao je Ćorić HSP AS od HDZ-a traži da do sutra odgovore hoće li nastaviti suradnju s njima. Poručuju da nastavak suradnje ne uvjetuju zapošljavanjem kadrova, nego traže okupljanje kao što je Narodna koalicija koju smatraju nenarodnom. "HSP AS je kao i do sada odlučio uzeti stvar u svoje ruke. Ja sam poslao vrlo jasnu i glasnu poruku svim dužnosnicima HDZ-a, pa do samog g. Plenkovića. Da rok za razgovore što se tiče HSP AS-a, završava sa sutrašnjim danom. Ne bude li tog dogovora do sutra, mi ćemo kao ozbiljna stranka u petak održati konferenciju za medije. Mi sebi uzimamo za pravo, jer ja sam osoba koja je predložila ime Domoljubnoj koaliciji, da zadržimo Domoljubnu koaliciju, uvjeren sam bi uz nas stale i druge stranke iz Domoljubne koalicije, velike i druge brojne stranke pravaške orijentacije i poslali bi poziv drugima da se okupe oko nas", rekao je glavni tajnik stranke Pero Ćorić za HRT. Za direktno.hr Ćorić je komentirao ove navode. Tvrdi da to nije ultimatum već potvrda da su i dalje spremni ići po pobjedu na prijevremenim parlamentarnim izborima za deveti saziv Hrvatskog sabora kao lokomotiva Domoljubne koalicije. "Imate u politici nekakve gabarite izvan kojih se ne može izlaziti, a imate i nekakav 'tajming' kojega se moramo pridržavati. HDZ je opterećen svojim unutarstranačkim izborima koji već dugo traju, mislim da nam je iz tih razloga i pala Vlada", rekao je. "Sadašnje vodstvo je i dalje opterećeno unutarstranačkim izborima i mi jednostavno nemamo vremena za čekanje na njihove dogovore unutar stranke. HSP AS kao strateški partner unutar Domoljubne koalicije zanima ono što dolazi a to su prijevremeni parlamentarni izbori za deveti saziv Hrvatskog sabora i zanima nas jedino i isključivo pobjeda", naglasio je. Pobjedom, ističe, želi zaustaviti povratak Vlade Zorana Milanovića. "Tom pobjedom želimo zaustaviti povratak na vlast neokomunista Zorana Milanovića i njegovih satelita. Poruka HDZ-u nije ultimatum, nego sam rekao da me do sutra moraju uvjeriti da oni imaju znanja, sposobnosti i volje nastaviti ulogu lokomotive Domoljubne koalicije, da imaju znanja preuzeti i nastaviti držati dirigentsku palicu i ići po pobjedu. Ako me ne uvjere u to, mi sutra moramo dati odluku i ići svojim putem. Zahvaliti se HDZ-u na suradnji unutar Domoljubne koalicije. Ja sam osoba koja je predložila ime Domoljubne koalicije još za vrijeme gospodina Karamarka, dakle mi smo davno tu priču zajedno s tom ekipom osmislili, ne vidim nikakvog razloga da mi ne nastavimo dalje bez HDZ-a", kazao je Ćorić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.