HSP AS i HČSP potpisali sporazum o partnerstvu i trajnoj suradnji

26.11.2014. 16:53:06

Potpisnici sporazuma Ivan Tepeš, vršitelj dužnosti predsjednika HSP AS i predsjednik HČSP-a Josip Miljak uputili su prilikom potpisivanja javni poziv svim drugim pravaškim stranakama, udrugama i istaknutim pojedincima da se priključe ovom političkom zajedništvu i trajnoj političkoj suradnji. HSP dr. Ante Starčević i HČSP u srijedu su u Splitu svečano potpisali Sporazum o strateškom partnerstvu i trajnoj političkoj suradnji, a tim su sporazumom obje stranke podržale HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Kolindi Grabar Kitarović na predstojećim predsjedničkim izborima. Potpisnici sporazuma Ivan Tepeš, vršitelj dužnosti predsjednika HSP AS i predsjednik HČSP-a Josip Miljak uputili su prilikom potpisivanja javni poziv svim drugim pravaškim stranakama, udrugama i istaknutim pojedincima da se priključe ovom političkom zajedništvu i trajnoj političkoj suradnji. Tepeš je za Hinu izjavio kako je cilj sporazuma okrupnjavavanje i snaženje domoljubne pravaške opcije, "umjesto usitnjavanja, što je dosadašnja boljka pravaštva".. Miljak je podsjetio da su ove dvije stranke surađivale i na prethodnim parlamentarnim izborima, ali da sporazumom o trajnoj političkoj suradnji žele još više ojačati pravašku komponentu u sklopu koalicije s HDZ-om, kako bi postale "najjača sastavnica te koalicije u kojoj su i druge stranke desnice". U sporazumu između ostalog piše da su HSP AS i HČSP "dvije najsnažnije pravaške stranaka na političkom nebu Hrvatske“. "Motiv svemu je smjena neodgovorne srednjišnje Kukuriku vlasti, ali mi u HČSP-u bit ćemo korektiv svakoj vladi, pa i našoj koalicijskoj kad se formira jer nijedna buduća vlada više nema prostora za baviti se sama sobom, već boljim životom naroda", rekao je Miljak. Svečanosti potpisivanja sporazuma u splitskim prostorijama HČSP-a nazočio je i glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić, politički tajnik HČSP-a Luka Podrug, dopredsjednik HSP AS i zadarski dožupan Rudolf Dvorski te splitski dožupan iz redova HČSP-a Ante Šošić, s najvišim dužnosnicima obiju stranaka. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.