HSP AS traži hitno uvođenje obveznog vojnog roka

22.09.2015. 18:44:40

Zbog opasnosti od ISIL-a Moramo se pripremiti za najgore i obučiti sve svoje resurse kako bismo bili spremni za zaštitu svojih nacionalnih, teritorijalnih i kulturoloških interesa – kažu u HSP-u AS HSP dr. Ante Starčević zatražio je ponovno i hitno uvođenje obveznog vojnog roka. Kao razlog svog zahtjeva navode "početak destabilizacije Europe" i izuzetno velik broj stranih državljana bez identiteta koji su ovih dana ušli u Hrvatsku i koji predstavljaju potencijalnu opasnost za zemlju. U priopćenju ove stranke ističe se kako je, samo nekoliko mjeseci prije dolaska mladih, bogatih i snažnih ljudi s područja zemalja koje trenutno ratuju s ISIL-om, objavljena crna zemljopisna karta na kojoj je vidljivo kako i Hrvatskoj prijeti opasnost od samoproglašene Islamske države. To je, kažu, više nego dovoljno upozorenje da se sprema nešto o čemu političari ne žele govoriti. Dok se zemlje Europske unije bave sabirnim centrima i kontrolom nad novopridošlim stanovnicima za koje se ne zna tko su ni odakle su, druga se strana, tvrde, bavi organizacijama koje ce pokušati uskoro i ostvariti zacrtani cilj Islamske države. – Nevjerojatno je da poruke i prijetnje islamske organizacije nitko ne shvaća ozbiljno. Moramo se pripremiti za najgore i obučiti sve svoje resurse kako bismo bili spremni za zaštitu svojih nacionalnih, teritorijalnih i kulturoloških interesa – kažu u HSP-u AS.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.