HSP POZIVA: DAJMO POTPORU VELJKU MARIĆU!

19.08.2014. 20:44:20

Hrvatska stranka prava je u nekoliko navrata reagirala i pozivale sve hrvatske institucije, od Vlade RH, predsjednika RH i svih bitnih čimbenika u Republici Hrvatskoj da učine dodatne napore i naprave sve što je potrebno da hrvatskog branitelja i uznika u srbijanskim zatvorima Veljka Marića vrate u Hrvatsku. Tražili smo da slučaj Veljka Marića bude temeljno pitanje prilikom svih susreta koje je sa srbijanskim predsjednicima ili premijerima imali predsjednik RH Josipović ili predsjednik Vlade RH Milanović. Podsjećamo hrvatsku javnost da je Veljko Marić otet na bugarsko – srbijanskoj granici i u montiranom sudskom procesu kakvi se još vode u Sjevernoj Koreji nevin osuđen na 12 godina robije. Primjenom zakona po kojima Srbija ima pravo suditi za događaje u drugim državama protiv državljana tih država, što svakog hrvatskog branitelja dovodi u nepovoljan položaj ukoliko se nađe u situaciji u kojoj se našao Veljko Marić. Jučer se Veljko Marić javio iz zatvora koristeći pravo telefonskog razgovora i nazvao istaknutog branitelja, HOS-ovca i člana HSP-a Damira Markuša-Kutinu i preko njega upozorio hrvatsku javnost o svom statusu i položaju u srbijanskom zatvoru u kojem je nevin zatočen već 4 godine. Sve što traži je premještaj u Hrvatsku i pošteno suđenje koje u Srbiji nije imao, a bio bi bliže i obitelji koja troši posljednje novce za odlazak u posjete u Srbiju. Hrvatska stranka prava apelira na sve koji mogu pomoći i još jednom poziva sve institucije hrvatske države, ministre (pogotovo ministre branitelja i pravosuđa), premijera, predsjednika Republike Hrvatske da iskoriste sve mogućnosti i pomognu nevino osuđenom branitelju Veljku Mariću. Također pozivamo sve udruge proistekle iz Domovinskog rata da se javno angažiraju i daju svoju javnu potporu i pomoć ovom pozivu za oslobađanje Veljka Marića iz srbijanskog zatvora. Od državnih institucija se očekuju konkretne i konstruktivne akcije koje će za rezultat imati dolazak Veljka Marića kući u Republiku Hrvatsku.   Hrvatska stranka prava Daniel Srb, predsjednik Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.