HSP: ‘Predlažemo izgradnju SRIJEMSKOG ZIDA prema Srbiji koji će spriječiti ulazak imigranata!’

24.09.2015. 18:44:22

"Hrvatska je danas dovedena u situaciju da mora regirati na ono što se danas čini u Srbiji, iako zbog toga trpi gospodarsku štetu koje ne bi bilo da je netko poslušao prijedloge HSP-a i ovu situaciju dočekao SPREMAN. Kao i uvijek do sada nije bilo sluha da se reagira na vrijeme, postupa promišljeno i odlučno", smatra Srb. Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije Hrvatske stranke prava predsjednik Srb je trenutne odnose prema imigrantskoj krizi i odnosima sa Srbijom ocijenio neodrživim. Srb je poručio kako je kratkoročno  Hrvatska možda polučila neki uspjeh, no dugoročno će imati samo štetu. “Hrvatska stranka prava je već prije tri mjeseca upozoravala da se Hrvatska ne može praviti gluha i slijepa kada je u pitanju veliki migrantski val na istočnim hrvatskim granicama. I tada i danas smo predlagali i predlažemo izgradnju zida prema Srbiji tzv. „SRIJEMSKOG ZIDA“ koji će spriječiti ulazak imigranata preko zelenog dijela granice. Da smo to tada napravili ne bi danas imali ovu tragičnu situaciju i opasnost da ostanema iza shengenskog zida i da ostanemo SABIRNI CENTAR za migrante. Da se to tada učinilo imali bi danas puno bolje odnose s Mađarskom i puno snažniju poziciju, i to je bila ogromna greška – izjavio je Srb. Hrvatska je danas dovedena u situaciju da mora regirati na ono što se danas čini u Srbiji, iako zbog toga trpi gospodarsku štetu koje ne bi bilo da je netko poslušao prijedloge HSP-a i ovu situaciju dočekao SPREMAN.  Kao i uvijek do sada  nije bilo  sluha da se reagira na vrijeme, postupa promišljeno i  odlučno. Predsjednik Srb je napomenuo da postoje i drugiMigrantski valehanizmi koje Hrvatska ima na raspolaganju. Naveo je primjer da po podatcima relevantnih statističkih stručnjaka u Srbiji imamo preko 10 000 ljudi koji primaju mirovine iz Hrvatske, a za koje nema podataka je su li uopće živi. Iako smo na ovaj problem upozoravali nekoliko puta zadnjih godina, možda je sada vrijeme da se primjene hitne mjere provjere kako to rade naprimjer Nijemci za sve korisnike njihovih mirovina koji se jednom godišnje moraju javljati ili poslati potvrdu da su živi i da postoje. Izlaz iz ove situacije mora biti hitan sastanak na vrhu i razgovor s Mađarima, Slovencima i Austrijancima i definirati zajedničku politiku prema imigrantima. Bez toga postoji velika opasnost da se Hrvatska pretvori u sabirni centar za migrante, što je nedopustivo“, završio je Srb.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.