"Huligani će nakon 30. minute pokušati napasti glavnog suca"

21.06.2016. 18:08:05

Isti oni koji stoje iza nereda u Saint-Etienneu i koje je francuska policija imala u rukama i pustila, pokušat će izazvati nerede u Bordeauxu, rekli su nam iz Nacionalnog sindikata policije Poslali smo sve hrvatskoj policiji koja je proslijedila informacije kolegama iz Francuske. I Hrvatski nogometni savez zna za ovo. Imamo dojave da će isti oni koji stoje iza nereda u Saint-Etienneuz nakon 30. minute ući na teren i napasti suca, rekao nam je predsjednik Nacionalnog sindikata policije, Nikola Kajkić. Hrvatski huligani prekinuli su utakmicu protiv Češke u Saint-Etienneu, a 24sata posjeduju ekskluzivni video u kojem jedan od njih prvi pali baklju. [video width="720" height="406" mp4="http://portal.braniteljski-forum.com/wp-content/uploads/Huligani-će-nakon-30.-minute-pokušati-napasti-glavnog-suca-2.mp4"][/video]

Zaustavili ga i pustili

Upravo je njega francuska policija zaustavila dva sata nakon te utakmice i pustila ga. To su nam potvrdili iz Nacionalnog sindikata policije. - Zaustavljen je Renault Twingo šibenskih registracija. U njemu je bio dotični navijač s kapuljačom koji je upalio baklju na tribinama. U automobili su bile baklje, topovski udari i suzavac sprej. Francuska policija to je oduzela tek na intervenciju naše policije, ali nisu procesuirali nikoga iz automobila - rekao nam je Nikola Kajkić. - Mi smo znali i da će biti nereda u Saint-Etienneu. Dobili smo informacije koje su se pokazale točnima i sve smo proslijedili kao i ovoga puta. U interesu nam je da spriječimo bilo kakvo nasilničko ponašanje i izgrede - dodao je Kajkić. Ranije su do nas došle informacije da se u Bordeauxu sprema novi prekid utakmice. Hrvatski nogometni savez upozorio je navijače da se, ukoliko dođe do nereda, maknu i puste sigurnosne službe da odrade svoj posao. Navodno su prema Francuskoj krenuli i ratni veterani koji su odlučili uzeti stvar u svoje ruke ako bude novih ispada na tribinama.

MUP potvrdio: Spremaju se neredi

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je priopćenje vezano za večerašnju utakmicu Hrvatske i Španjolske u Bordeauxu. MUP je objavio kako raspolaže s informacijama da se i večeras spremaju neredi na tribinama. Priopćenje MUP-a: Povodom brojnih upita medija o mogućim izgredima na večerašnjoj utakmici EURA 2016. Hrvatska-Španjolska donosimo nekoliko informacija: Vezano za današnju utakmicu raspolažemo informacijama kako su i za večerašnju utakmicu planirani izgredi s ciljem prekida utakmice u vidu uporabe pirotehničkih sredstava na stadionu, utrčavanja na teren te isticanja raznoraznih neprimjernih simbola. Sve prikupljene informacije promptno su dostavljene francuskoj policiji. Također, Ministarstvo unutarnjih poslova RH uputilo je sinoć dodatna četiri policijska službenika kao ispomoć francuskoj policiji. 

Priopćenje Nacionalnog sindikata policije:

[embeddoc url="http://portal.braniteljski-forum.com/wp-content/uploads/316334025-316328110-Sindikat.pdf" download="all" viewer="google"]

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.