Humanizam ljevičara: Kako se prof. Kapović veseli smrti čovjeka s čijim se svjetonazorom ne slaže

23.11.2018. 15:39:38

Predstavnik akademske zajednice prof. dr. sc. Mate Kapović, izvanredni profesor na Filozofskom fakultetu na Odsjeku za lingivistiku, na svojem je Facebook-profilu objavio vijest o mladiću (26) ubijenom na zabačenom indijskom otoku jer je domorocima bez kontakta s civilizacijom pokušao približiti kršćanstvo i Isusa. Prof. dr. sc. Mate Kapović vijest je popratio riječima: “Došo naviještat Isukrsta da bi svatio da Andamanci nisu baš zainteresirani ? 

Foto: Mate Kapović, Facebook

Ovo nije prvi puta prof. dr. sc. Kapoviću koji je inače član Odbora za dijalektologiju Razreda za filološke znanosti HAZU, da u javnosti iznosi sablažnjiva ili vulgarna stajališta. Prije tri godine, prof. dr. sc. Kapović izrazio je primitivno mišljenje o Bleiburgu podijelivši ga na Facebooku: ‘Isprike na rječniku, ali ser*m vam se na Bleiburg’. Zbog toga nije snosio nikakve posljedice, iako je ovakav stav prema ubijenima i žrtvama komunističkog zločina i više od samog govora mržnje. Prof. dr. sc. Mate Kapović ugledni je član Radničke fronte, ekstremne ljevičarske organizacije i stranke, koja je zajedno s Novom ljevicom izašla na lokalne izbore u Zagrebu te su osvojili dva mandata. Danas Novu ljevicu u Gradskoj skupštini grada Zagreba predstavlja Radojka Borić, a Mate Kapović početkom 2018. godine svoj je mandat u gradskoj skupštini stavio u mirovanje, prenosi narod.hr Radnička fronta redovito sudjeluje u raznim prosvjedima, Facebook-objavama i „akcijama“ od kojih je najbizarniji bio prosvjed protiv molitelja pred bolnicama u Hrvatskoj.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.