HVIDR-a Črnomerec: Otvoreno pismo potpore ministru hrvatskih branitelja, gospodinu Miji Crnoji

27.01.2016. 18:50:59

Poštovani hrvatski narode, kao Udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata, zalažemo se protiv svakog neargumentiranog napada na bilo kojeg hrvatskog građanina, bez obzira na njegovu orijentaciju. Jedan od ciljeva Domovinskog rata bio je upravo taj. Stvaranje Republike Hrvatske kao slobodne, demokratske države. Bili smo uvjereni da je taj cilj dostignut ali su najnoviji događaji u našem društvu, pobudili su u nama opravdanu sumnju u to. Na putu ostvarenja toga cilja, poklonili smo dijelove svoga tijela i žrtvovali svoje zdravlje. Sada smo od takvih neargumentiranih i na osnovu selektivnog prikaza dokumentacije konstruiranih sugestivnih medijskih i drugih oblika napada, dužni zaštititi svog suborca, invalida Domovinskog rata, ministra hrvatskih branitelja gospodina Miju Crnoju. Neshvatljivo je da se u društvu za kojega smo bili uvjereni da smo stvorili, toleriraju ovakve konstrukcije, neutemeljene na činjenicama već na medijskom progonu plaćenom od onih koji na taj način pokušavaju uzdrmati od naroda izabranu hrvatsku vlast iz raznih nama i njima poznatih razloga. Ovakav medijski linč i druge oblike napada na gospodina Crnoju smatramo napadima na osnovne postulate demokracije te osobne slobode. Tragično je što su ti napadi konstruirani u dijelu društva koji bi svakome od nas trebalo biti uzor u demokratskom i moralnom ponašanju, a to su saborski zastupnici određenih stranaka, predstavnici zakonodavne vlast. Oni su sebi dali za pravo kršiti Zakone koje su sami donijeli, u državi stvorenoj na krvi branitelja, a sve iz razloga svoje zaštićenosti imunitetom saborskih zastupnika. Posebnu ulogu u tom neargumentiranom progonu čovjeka, zauzimaju mediji u hrvatskoj, posebno oni tzv. „neovisni“, kojima se svim svojim snagama pridružila i proregijska, a ne više Hrvatska televizija, financirana prisilnom naplatom harača pod nazivom „pretplata“ od svih hrvatskih građana. Dajemo stoga punu potporu gospodinu Miji Crnoji u nastojanjima argumentirane obrani od ovih napada, kao što bismo to učinili za bilo kojeg neargumentirano napadnutog hrvatskog građanina. U svojoj obrani, koju nažalost sada mora iznositi, gospodin Crnoja može računati na našu potporu i pomoć. Za Udrugu HVIDR-a Črnomerec Renato Šelj, predsjednik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.