HVIDR-a Grada Zagreba: Komunistička represija u Hrvatskoj za svaku osudu

23.01.2016. 12:04:58

Neupitna je činjenica kako je Z1 televizija u svojim programima promicala slobodu javne riječi i pluralizmom raznorodnih mišljenja svojih urednika, pa tako i mišljenja svojih gostujućih sugovornika u svojim programima HVIDR-a Gradea zagreba pridružila se osudama privremenog oduzimanja koncesije Z1 televiziji. Pročitajte priopćenje u cijelosti. OSUDA KOMUNISTIČKE REPRESIJE U REPUBLICI HRVATSKOJ I POTPORA „Z-1 TELEVIZIJI“ I SLOBODI MEDIJA U HRVATSKOJ Hrvatski ratni vojni invalidi grada Zagreba sa svojih preko tisuću članova, udruženi u Zajednicu HVIDR-a Grada Zagreba, iskazuju svoju zgroženost i nevjericu anticivilizacijskim, antieuropskim i antidemokratskim postupkom Agencije za elektroničke medije o oduzimanju koncesije Z1 TELEVIZIJI. Agencija je svojom odlukom, koja je istovjetna odlukama partizanskog prijekog suda, a nesumnjivo po zapovijedi poražene komunističke partije na odlasku u bespovratnu ropotarnicu povijesti, zgazila jednu od najvrednijih civilizacijskih stečevina modernog demokratskog društva; medijske slobode, slobodu javnog govora i javnog mišljenja. Sve istočnoeuropske zemlje prošle su relativno bezbolne tranzicije iz jednopartijskih komunističkih sustava u moderna višestranačka društva. Jedino u Republici Hrvatskoj, za koju su u Domovinskom ratu pod najezdom srbočetničkih okupacijskih hordi, izginuli najbolji sinovi i kćeri Domovine, i dalje vladaju prijeki sudovi raznorodnih agencija kojima upravljanju djeca onih moćnika koji samostalnu i neovisnu Hrvatsku nisu ni pod koju cijenu željeli. Neupitna je činjenica kako je Z1 televizija u svojim programima promicala slobodu javne riječi i pluralizmom raznorodnih mišljenja svojih urednika, pa tako i  mišljenja svojih gostujućih sugovornika u svojim programima. Za razliku od većine medija u Republici Hrvatskoj, koji sebe rado nazivaju neovisnim i slobodnim, hrvatski su branitelji i stradalnici Domovinskog rata na Z1 televiziji imali otvorena vrata i mogućnost iskazivanja svojih mišljenja o Domovinskom ratu te razvoju i uređenju slobodnog civilnog društva za kojeg smo se borili. HVIDR-a Grada Zagreba, u ime svojih članova, obitelji poginulih heroja Domovinskog rata, suboraca, branitelja i srodnih braniteljskih i stradalničkih udruga iz Domovinskog rata daje jasnu i javnu potporu Marku Juriču te slobodnoj i neovisnoj Z1 televiziji. Sukladno hrvatskim i europskim zakonima te Ustavu Republike Hrvatske, tražimo žurno povlačenje dokidanja elementarnih ljudskih i medijskih sloboda i nastavak bezuvjetne slobode emitiranja programa Z1 televizije.   Predsjednik HVIDR-a Grada Zagreba Ante Tandara

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.