HVIDR-a Split protiv ratifikacije Istanbulske konvencije – pozivaju na prosvjed 12.4. na splitsku rivu

10.04.2018. 13:23:03

Nakon pažljivo PROČITANE IK budno prateći izjave i objave institucija i pojedinaca ostaje nam za pravo misliti da se pod krinkom zaštite prava žena od nasilja i nasilja u obitelji, što nitko normalan ne osporava, želi progurati rodna ideologija, odnosno da sama IK izravno donosi u naše društvo i naše domove rodnu ideologiju. Svaki dokument a posebno dokument ovakve važnosti treba biti podložan kritici društva, što ovdje nije slučaj i želi se osporiti bilo kakva kritika, odnosno ovdje se postavlja ideologija kao nešto što je neupitno prihvatljivo, diktirajući nam čak na koji način valja odgajati djecu“, upozorava HVIDR-a Split ističući da su protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru. “HVIDR-a Split protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru Nakon toliko objavljenih tekstova, toliko izgovorenih riječi, institucija, intelektualaca, akademske zajednice i nakon pažljivo pročitanog sadržaja Istanbulske konvencije te osjećajući bilo našeg hrvatskog naroda dužni smo se oglasiti povodom prijepora i nesuglasica u i onako dovoljno podijeljenom hrvatskom društvu. Mi smo slobodna zemlja i želimo vjerovati da je moguće imati drugačije mišljenje, temeljeno na činjenicama te da imamo obvezu štititi kršćanski i obiteljski temelj hrvatskog nacionalnog bića, što mislimo da je ugroženo dijelovima IK. Nakon pažljivo PROČITANE IK budno prateći izjave i objave institucija i pojedinaca ostaje nam za pravo misliti da se pod krinkom zaštite prava žena od nasilja i nasilja u obitelji, što nitko normalan ne osporava, želi progurati rodna ideologija, odnosno da sama IK izravno donosi u naše društvo i naše domove rodnu ideologiju. Svaki dokument a posebno dokument ovakve važnosti treba biti podložan kritici društva, što ovdje nije slučaj i želi se osporiti bilo kakva kritika, odnosno ovdje se postavlja ideologija kao nešto što je neupitno prihvatljivo, diktirajući nam čak na koji način valja odgajati djecu. Konvencija koja bi bila iznad svih zakona u državi i koja ima potencijal diktirati odgoj naše djece nama nije prihvatljiva, a posebno što bi se to trebalo implementirati u obrazovni sustav što je svaka zemlja potpisnica dužna. Da je zaštita žena uistinu jedini cilj IK onda bi se iz teksta IK izbacili pojmovi koji izazivaju prijepore šire zajednice, tu se prvenstveno misli na pojam roda kao društvenog konstrukta. Radi svega gore navedenog protiv smo ratificiranja IK, pozvani smo kao HRVI štititi i braniti temelje naše domovine jer na tim temeljima počiva jedna i jedina naša domovina Hrvatska. Put i nauk naše Katoličke crkve i put našeg hrvatskog naroda naš je put. Pozivamo sve članove HVIDRA-e, sve braniteljske udruge i sve građane diljem lijepe naše i šire da se odazovu pozivu na miran prosvjed 12. 04 u 18 h na uistinu mitskom mjestu za hrvatski narod, splitsku rivu. S poštovanjem, predsjedništvo HVIDR-a Split”, stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik HVIDR-e Split Mladan Šiško.

I.V.


“Jako je zanimljivo napomenuti da se nekoliko podružnica HVIDR-a RH odlučilo dignuti javno svoj glas protiv IK dok njihov predsjednik na državnoj razini , saborski zastupnik i političar Josip Đakić u saboru će dignuti ruku za Istambulsku konvenciju, što je već javno izjavio”. “Zašto je tomu tako, trebali bi članovi HVIDR-a upitati njihovog predsjednika na državnoj razini koji se ionako povija za svakom politikom te kao takav ostaje i opstaje pogodan za ravnanje po interesu a ne po savjesti i na kraju za manipuliranje hrvatskim braniteljima i invalidima Domovinskog rata”!?

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.