Hvidra Umag punoljetnost dočekala uz prijatelje i građane

31.05.2013. 22:09:09

Punoljetnost dočekali s prijateljima ali se i prisjetili svih koji su pali za Domovinu Umaška HVIDR-a, udruga hrvatskih vojnih invalida iz Domovinskog rata slavi svoju punoljetnost, 18 godina postojanja i rada.

U četvrtak, na Tijelovo članovi HVIDR-e, Gradonačelnik Vili Basanese i njegov zamjenik,‡ te prijatelji iz UHDDR-a, Hrvatskih ratnih veterana i Udruge 154 brigade HV-a odali su na gradskom groblju u Umagu počast svima palim za Domovinu. Tom prilikom je umaški župnik Rudi Koraca naglasio ono što uvijek drži važnim za opstojnost hrvata, domoljublje, čovjekoljublje i bogoljublje.

Uz to je prigodnim rijeÄčima i zajedničkom molitvom uveličao polaganje vijenaca pred centralni križ. Predsjednik umaške HVIDR-e, Darko Grgošević‡ zahvalio se svim gradovima i općinama koje su pomogle rad udruge u proteklom razdoblju, posebno Gradu Umagu te je pozvao prisutne da se priključe nastavku obljetnice.

Uz pomoć‡ središnjice udruge Hrvatski ratni veterani, organizirana je promocija knjiga o Domovinskom ratu u gradskoj vijeć‡nici, a proslava se nastavlja sljedeć‡eg vikenda u Juricanima uz tradicionalni boć‡arski turnir. Na promociji su govorili autori Ivica Pandža Orkan, i Vlado Radočaj‡, te novinar Novog lista Robert Frank.

Goste je pozdravio predsjednik Hvidr-e Umag Darko Grgošević‡ i predsjednik udruge Hrvatski ratni veterani Nenad Šantalab.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.