HVIDRa Zadar: GOSPODINE KLEMM, NAS NEMOJTE ZASTUPATI!

06.10.2016. 19:13:52

Ovim dopisom, odričemo pravo i gosp. Klemmu i bilo kojoj drugoj osobi da u naše ime pregovara sa osobama koje su razarale i ubijale na teritoriju Republike Hrvatske te da takvima na ovaj način sada još prikuplja političke bodove i daje na važnosti. Ovih dana, upravo dok obilježavamo 25. obljetnicu Dana obrane grada Zadra gdje posebno mjesto zauzimaju sjećanja na naše poginule suborce, iz novinskih natpisa saznajemo o prihvaćanju Josipa Klemma poziva ratnih veterana iz Srbije na sastanak bivših ratnih neprijatelja. Odlazak na razgovore braniteljske populacije u Srbiju u trenutku kada se u Republici Srbiji slavi četništvo, dok ta ista Srbija diže optužnice protiv hrvatskih veterana, ponaša se kao pobjednik u ratu i žrtva agresije, dok nije utvrđena i isplaćena ratna šteta, dok nisu otvoreni arhivi o ubijenima i nestalima, smatramo krajnje neodgovornim i licemjernim. Republika Hrvatska ima svoje institucije koje su ovlaštene za razgovore o svim temama, a ima i načina da se prisili Republika Srbija da prije ulaska u EU ispoštuje sve međunarodne dogovore te da osigura dostavu podataka o nestalim osobama. Pitanje nestalih za nas nikako nije nebitna tema o kakvoj bi trebale pregovarati braniteljske udruge sa srpskim veteranima, po mogućnosti uz piće i uz cajke. To je jako ozbiljna tema koja zaslužuje da o njoj pregovore vode samo državne institucije, na dostojnom nivou. Stoga, ovim dopisom, odričemo pravo i gosp. Klemmu i bilo kojoj drugoj osobi da u naše ime pregovara sa osobama koje su razarale i ubijale na teritoriju Republike Hrvatske te da takvima na ovaj način sada još prikuplja političke bodove i daje na važnosti. S poštovanjem,   Ivica Arbanas, predsjednik Udruge HVIDR-a Zadar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.