I BUNJAC NAPUSTIO ŽIVI ZID: 'S Palfi nema dogovora, ona je kao hrvatska Elena Ceausescu

07.06.2019. 11:53:12

Nestao je posljednji tračak svjetla, kad sam vidio da Živi zid napuštaju brojni aktivisti, koji su dane i dane bili na deložacijama... koji nikada ne bi rekli ništa protiv stranke, kaže Bunjac Branimir Bunjac, suspendirani član Živog zida, odlučio je izaći iz stanke. Odluku je objavio danas u Saboru, dan nakon što je isto odlučio i njegov stranački kolega Ivan Pernar.  - To je za mene važan i emotivno težak trenutak. Svi mi koji smo bili u Živom zidu živjeli smo za Živi zid. U trenutku kad smo vidjeli da je jedna osoba privatizirala stranku kao svoj obrt i da ne postoji šansa da hrvatska verzija Elene Ceaușescu dopusti ikakve izbore u stranci, nismo imali izbora i morali smo prestati davati podršku takvoj politici. S gospođom Palfi nema dogovora, kaže Bunjac. Bunjac je pojasnio kako sada postaje neovisni zastupnik: - Nestao je posljednji tračak svjetla, kad sam vidio da Živi zid napuštaju brojni aktivisti, koji su dane i dane bili na deložacijama... koji nikada ne bi rekli ništa protiv stranke, postalo je jasno da tu više nema mjesta za mene. Postajem neovisni zastupnik. Imam sada dvije mogućnosti: da nastavim djelovanje u drugom formatu ili da se vratim u političku anonimnost, rekao je Bunjac i dodao kako je jedna od opcija suradnja s Pernarom i ostalim bivšim članovima Živog zida. Na pitanje je li bio u kontaktu sa Sinčićem, Bunjac je odgovorio: - Nudio sam mu razgovor, ali putem njegovog Messengera, e-maila, Vibera ne možete ga dobiti. Vidio sam ga u Saboru, ali on jednostavno ne odlučuje ni o čemu pa s njim nema smisla ni razgovarati. Sinčić se sakrio u mišju rupu, ne usudi se izaći pred novinare. I takav čovjek želi voditi Hrvatsku. Ja i Sinčiću i Palfi želim svako dobro i svaku sreću, isto kao i svim drugim strankama u Hrvatskoj. Što se tiče saborskog mandata, Bunjac je objasnio: - Aktivacija mandata Vladimire Palfi je spremna. Palfi ne može prije proteka osam dana doći u Sabor. Ja se vraćam na svoje radno mjesto u školi i ja nemam mandat.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.