I Josipa Rimac jedna od kandidatkinja za ministricu Ministarstva branitelja

30.01.2016. 11:21:57

Kao najizgledniji nasljednici Crnoje na mjestu ministra branitelja spominju se bivši brigadiri Jozo Milićević i Božo Kožul te bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac Bivši ministar branitelja Mijo Crnoja koji je na funkciji proveo samo šest dana od kojih su četiri radna neće imati pravo na naknadu šest mjeseci pune i šest mjeseci polovice plaće. Prema Zakonu o pravima i obvezama državnih dužnosnika, pravo na naknadu ne mogu ostvariti dužnosnici koji su razriješeni na osobni zahtjev ako nisu proveli na radu kao dužnosnik najmanje godinu dana. Crnoja je napustio ministarstvo, a policija je, navodno, obavila terensku provjeru i obišla baraku u Samoboru na adresi na kojoj je prijavljen. Željko Dilber tvrdi da se ovog trenutka još ne zna tko će biti novi ministar branitelja.  - Pozicija ministra pripada HDZ-u i stranka će sa svojim tijelima, Odborom za branitelje, Zajednicom Gojko Šušak izaći s prijedlogom prema vrhu stranke i onda ćemo vidjeti - poručio je Dilber dodavši  kako potraga za novim kandidatom neće biti teška. - Unutar braniteljske populacije postoje stotine kvalitetnih ljudi koji zasigurno mogu obnašati tu dužnost - zaključio je. Kao najizgledniji nasljednici Crnoje na mjestu ministra branitelja spominju se bivši brigadiri Jozo Milićević i Božo Kožul te bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac. Podsjećamo, Uskok je 21. siječnja obustavio istragu protiv nje i njezina supruga, koje su sumnjičili za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti. - Indikativno je da se to događa upravo danas, prije formiranja nove vlade. Sigurno će biti mjesta za nju. Ona je naš vrijedan član, vrlo je operativna - ustvrdio je tada Tomislav Karamarko.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.