I pomoćnik načelnika krim-policije u Zagrebu plaćao za seks 150 eura

26.11.2013. 14:55:21

Nakon što smo prije nekoliko dana pisali o optužnici za organiziranje prostitucije i pomaganje pri organiziranju iste podignutoj protiv Mirjane H., Nikice J., Zlatka D. i Aleksandre R., na vidjelo je izišlo da je, osim domaćih poslovnih ljudi te “poslovnjaka” iz Turske, Rusije i Rumunjske, usluge prostitutki koristio i jedan visokopozicionirani djelatnik zagrebačke policije. Riječ je o Hrvoju P., pomoćniku načelnika kriminalističke policije PU zagrebačke, a zanimljivo je da su, kako doznajemo, njegovi kolege koji su obrađivali slučaj i protiv njega podnijeli kaznenu prijavu zbog zlouporabe položaja i ovlasti. Konkretno, kako neslužbeno doznajemo, teretili su ga da je znao čime se bavi i što radi prvooptužena Mirjana H., no da ju je svojim položajem štitio te da nije prijavio kazneno djelo za koje je znao. Prijava je, opet neslužbeno doznajemo, odbačena uz obrazloženje da on nije mogao znati što Mirjana H. radi.

Predstavio se kao Josip

No, to obrazloženje demantira sama optužnica Općinskog državnog odvjetništva u Splitu. Naime, u njoj se izričito, pod opisom kaznenog djela koje je počinila Mirjana H., Nikica J. i Aleksandra R. navodi da je “dana 2. ožujka 2013. godine Mirjana H. dogovorila s Hrvojem P. da će mu A.G. zvana Andrea pružiti seksualnu uslugu za 150 eura bez vremenskog ograničenja”. Prema navodima optužnice, Mirjana je proslijedila A.G. kontakt broj mobitela kako bi ova dogovorila s Hrvojem P., koji joj se predstavio kao Josip, detalje “pružanja seksualnih usluga za novac, što je ova i učinila”. A.G. je, stoji u optužnici, pružila Hrvoju P. seksualnu uslugu klasičnog seksa za iznos od 150 eura, odnosno 1000 kuna, u Zagrebu, u hotelu na Remetinečkoj cesti. Od tog je zarađenog iznosa sebi zadržala 300 kuna, a ostatak je dala Mirjani H. U optužnici stoji da je Mirjana H. pri ispitivanju u Državnom odvjetništvu dijelom priznala činjenične navode, odnosno da je dogovorila s A.G. da će ova pružati seksualne usluge za novac i da je isto za nju i dogovarala, no porekla je da je od toga imala bilo kakve koristi. Dajući iskaz, piše u optužnici, “bila je kontradiktorna” jer je najprije potvrdila da je dogovorila s Hrvojem P., Aleksejem M. i Kristom K. te nepoznatom muškom osobom da će im A.G. pružiti seksualne usluge za novac, ali je naknadno to porekla tvrdeći da se prestala baviti organiziranjem seksualnih usluga za A.G. krajem veljače ove godine. Istragom je, stoji u optužnici, u odnosu na Hrvoja P. i “madam” Mirjanu H., utvrđeno da je A.G. u organizaciji Mirjane H. pružila seksualnu uslugu Hrvoju P. iako je “ovaj to, ispitan kao svjedok, porekao”. Naime, to je utvrđeno preslušavanjem dvadesetak telefonskih razgovora i uvidom u SMS poruke između Mirjane i Hrvoja te njega i A.G., snimljenih tog 2. ožujka 2013. godine. Pokušali smo od PU zagrebačke službeno dobiti odgovore na pitanja je li prijava bila podignuta, zbog kojeg kaznenog djela i što se s njom dogodilo, no usprkos nekoliko poziva upućenih Službi za odnose s javnošću zagrebačke policije, nismo u tome uspjeli. Prvo ih je u tome spriječio vikend, a onda se na svaki poziv upućen jučer, a u kojem smo tražili voditeljicu Službe Mirelu Ban, uvijek javljala druga osoba koja bi nam govorila da će provjeriti što je s tim te da je “gospođa Ban na sastanku”. Na zadnji poziv javila se, pak, ženska osoba koja je na naše pitanje odgovorila da je “zakonski rok za odgovor na pitanja 30 dana”. Pa, eto, kako je “zakonski rok” počeo teći, ostaje nam čekati da vidimo što o slučaju svog pomoćnika načelnika kriminalističke policije, koji je, uzgred rečeno, na tu poziciju došao preko natječaja u “zadnjem valu” imenovanja, ima reći zagrebačka policija.

VLADIMIR URUKALO

Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.