Identificirani posmrtni ostaci šest osoba iz Domovinskog rata

01.10.2022. 12:02:00

Posmrtni ostaci pronađeni su i ekshumirani na području Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja 29. rujna 2022. na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu provedena je završna identifikacija posmrtnih ostataka nestalih i smrtno stradalih osoba u Domovinskom ratu.

Tom prilikom završno su identificirani posmrtni ostaci šest osoba čiji je preliminarni identitet utvrđen metodom analize DNA.

Posmrtni ostaci pronađeni su i ekshumirani na području Sisačko-moslavačke, Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije.

Republika Hrvatska putem Ministarstva hrvatskih branitelja traga za još 1830 osoba nestalih i smrtno stradalih tijekom Domovinskoga rata.

Stoga i ovom prilikom pozivamo sve koji mogu pomoći u pronalasku nestalih osoba da svoja saznanja podijele s Ministarstvom hrvatskih branitelja ili drugim nadležnim tijelima Republike Hrvatske kako bi pridonijeli u rješavanju ovog prioritetnog humanitarnog pitanja.

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Izvorni autor: MHB/Foto: MHB

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.