Igor Peternel: ‘Ako je Kopal savjetnik premijera za nacionalnu sigurnost, nije li to nespojivi sukob interesa s funkcijom analitičara stranke?’

05.06.2019. 18:57:22

Koliki stupanj demokracije imamo ako istovremeno možeš meritorno na temelju obavještajnih podataka savjetovati premijera o nacionalnoj sigurnosti i voditi stranačku izbornu i analitičku operativu?” komentirao je bivši potpredsjednik HHO-a dr. sc. Igor Peternel savjetnika premijera Andreja Plenkovića i glavnog analitičara HDZ-a. U nastavku prenosimo njegovu u cijelosti: “Jučer sam na N1 pratio intervju Roberta Kopala. Radi se o vrlo inteligentnom i obrazovanom stručnjaku koji sasvim sigurno odlično radi. Međutim priča o “crnom labudu” zapravo otvara ozbiljniju priču- koliko je stranka odvojena od države? Ako je Kopal savjetnik premijera za nacionalnu sigurnost, nije li to nespojivi sukob interesa s funkcijom analitičara stranke i voditelja kampanje? Ako savjetuje premijera onda je za pretpostaviti da raspolaže nekim klasificiranim podacima, a u intervjuu za N1 on novinarki eksplicitno odgovara kako neće otkrivati podatke SOA-e. Dakle raspolaže tim podacima! Koliki stupanj demokracije imamo ako istovremeno možeš meritorno na temelju obavještajnih podataka savjetovati premijera o nacionalnoj sigurnosti i voditi stranačku izbornu i analitičku operativu? Koliko si nepristran? I još k tome da nikome u državi to nije čudno dok se istovremeno skandaliziraju zbog nekih irelevantnih kvadrata kuće! Daleko smo mi od ozbiljne, demokratske države”, zaključio je dr. sc. Peternel.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.